Index Vakbarát Hírportál

Boy George korábban szabadult a börtönből

2009.05.12. 10:10 Módosítva: 2009.05.12. 10:19
Egy hónapig még digitális lábbilincset kell viselnie.

Büntetésének lejárta előtt engedték szabadon a börtönből Boy George brit énekest, akit egy férfiprostituált jogtalan fogvatartásáért januárban ítéltek 15 hónapos börtönbüntetésre.

A Culture Club egykori sztárja hétfőn hagyhatta el a Suffolk grófságban található börtönét, egy hónapon át azonban digitális lábbilincset kell viselnie.

"Óriási, hogy kint lehetek" - mondta a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja a The Sun című napilapnak. Szabadulása után az énekes London felé vette az irányt, ahol barátaival bulin ünnepelte meg szabadulását.

Boy George 2007 áprilisában bilincselte a falhoz a norvég Audun Carlsent, aki majdnem egy órán keresztül volt az énekes "foglya". A vádlott azzal magyarázta a történteket, hogy 2007 januárjában készítettek pár kokainos pornóképet Carlsennel és felmerült benne a gyanú, hogy a férfi kimásolt néhány fotót a számítógépéről. Úgymond csak azért bilincselte meg a férfit, hogy ellenőrizni tudja mappái tartalmát.

Az énekesnek nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel: 2006-ban közmunkára ítélték, miután tévesen riasztotta a rendőrséget betörés ügyében: a manhattani lakására kiérkező bűnüldözők behatoló helyett 13, kokainnal teli táskát találtak a helyszínen.



Rovatok