Index Vakbarát Hírportál

A fejét kockáztató oroszlánidomár és orosz hintások nyertek a Cirkuszfesztiválon

2010.01.25. 23:22

Ahogyan azt várni lehetett, orosz-ukrán fölényt hozott a budapesti 8. Nemzetközi Cirkuszfesztivál eredményhirdetése. Cirkuszversenyeken ritka, de itt teljesen megérdemelt volt, hogy kínai szám nem kapott semmilyen elismerést.

A hét hímoroszlánnál egy ketrecbe zárt, az állatokat pusztán kézmozdulaztokkal és szemkontaktusssal irányító, fejét az egyik állat szájába is betevő ukrán idomár, Vladislav Goncsarov és a különösen veszélyes duplahintás nagyprodukciót bemutató orosz Vorobjev-csoport nyerte a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezett 8. Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Pierrot-díját.

Goncsarov és egy oroszlán

A nemzetközi zsűri az életveszélyes műsorokat értékelte, Ezüst Pierrot-díjat kapott a tíz méteres magasan védőháló és biztosító kötél nélkül egy szál dróton ugrókötelező és tüzes karikán átugró venezuelai Ayala-csoport, és a halálkeréknek nevezett, folyamatosan pörgő szerkezeten szaltót ugró kolumbiai Duo Vanegas. Szintén Ezüst Pierrot-t kapott az egykerekűvel (monocikli) zseniális produkciót bemutató orosz Duo Ivanov és a komikus létére tényleg vicces bűvészimitátor olasz Dustin Nicolodi “Coperlin”.

Ayaláék Venezuelából

Bronz Pierrot-t kapott a három magyar fellépő közül a kétségtelenül legjobb Quinterion dobócsobort, az általunk ügyes, de semmi különösre minősített, a szakmai zsűri által ennél azért jobbnak mondott amerikai kötéltáncos, Molly Saudek, a négy, egymással szemben felállítot nyújtón bekötött szemmel sem hibázó fehérorosz Pavel Voladas és a mozgó támasztékon spárgázó kéziegyensúlyozó erőember, orosz Roman Kapersky.

Roman Kapersky, az izmos laza

Európa-díjat kapott az ukrán, erős férfi egykézzel megtartja az egyensúlyozó nőt-kategóriában versenyző Duo La Brise, a fitnesslabdákon pattogó, szaltozó ukrán Tatjana Konobas, és magyarként kapott elismerést Loránt és Júlia, aki gurtinin mutattak be erőelemeket a levegőben.



Rovatok