Index Vakbarát Hírportál

Love storyt forgat Török Ferenc

2013.08.23. 16:09

Augusztus 27-től másfél hónapig forog Török Ferenc új filmje, a Senki szigete a Magyar Nemzeti Filmalap 236 millió forintos gyártási támogatásával. A budapesti forgatást követően a stáb a tengerparton veszi fel a film meglepőnek ígérkező záróakkordjait.

Az absztrakt és meseszerű szerelmi történet főszerepeiben pályakezdő fiatalok lesznek láthatók:  Jakab Juli, Bánfalvi Eszter és Mohai Tamás. A Moszkva tér rendezőjének legújabb alkotásában Margitai Ági, Schell Judit, Stohl András és Thuróczy Szabolcs is jelentős szerepet kapott.

Török Ferenc az Ópiumot és A nagy füzetet is jegyző Szekér András forgatókönyvéből rendezi új mozifilmjét. A Senki szigete egy sodró lendületű mese mai fiatalokról, akik a mániákusan keresik a boldogságot. A vagányan bájos szerelmi történet kiindulópontja egy vidékről szökött titokzatos menyasszony (Jakab Juli), egy taxisofőr lány (Bánfalvi Eszter), és egy kallódó kosárlabdás srác (Mohai Tamás) véletlen találkozása a nagyvárosban. A cselekmény során nem a nagyváros változtatja meg az esküvőjéről szökött főhősnőt, hanem ő változtatja meg az egész nagyváros életét. Az összegabalyodó szerelmi szálakban és humorban bővelkedő love story mindhárom főszereplője másként próbál elszökni a valóságból, és valóra váltani álmait.

Török Ferenc új rendezése a tervek szerint 2014 második felében kerül a hazai mozikba. A film operatőre Szecsanov Martin (Lora, Szobafogság), producere Sándor Pál, gyártója a Film Street.