Index Vakbarát Hírportál

Viggo Mortensen szerint A Gyűrűk Ura második és harmadik része gagyifilm volt

2014.05.16. 10:52

Viggo Mortensen nem nagy rajongója Peter Jackson Gyűrűk Ura-trilógiájának, és ezt készségesen el is mondta a The Telegraph nevű lapnak adott interjújában. A színész eleve nagyon későn került be a filmekbe, a helyére Stuart Townsendet nézték ki annak idején, de őt egy nappal a forgatás kezdete előtt szó nélkül kirúgták (erről a színész azt nyilatkozta, hogy nem bánja, mert nagyon bunkók volta vele a próbák alatt is), így került képbe Mortensen, aki csak azért vállalta el a szerepet, mert a fia folyamatosan rágta a fülét miatta.

Az első film forgatása után, mondta Mortensen a Telegraph-nak, senki nem gondolta volna, hogy siker lesz belőle, legalábbis addig nem, míg a 2001-es cannes-i filmfesztiválon húsz percet be nem mutattak belőle, és ott sikert nem aratott.

Nagy bajok voltak, Peter rengeteget költött, és hiába mondják, hogy 2000 decemberére befejezte a filmeket, a második és harmadik rész borzasztó állapotban volt. Egyáltalán nem volt kész, nagyon sok utóforgatásra volt szükség, amivel még évekig bajlódtunk. Ha az első rész nem lett volt akkora siker, soha nem kapta volna meg a pénzt ezekhez a jelenetekhez. A folytatások mehettek volna DVD-re, moziba abban az állapotban épeszű ember be nem mutatja.    

Mortensen az első részt szereti a legjobban, mert "a forgatókönyv ebben volt a legjobban összerakva". Amikor viszont beköszöntött a siker, és Jackson annyit költött a második és harmadik részre, amennyit nem szégyellt, Mortensen szerint valami megváltozott.

Egyre grandiózusabbak lettek a filmek, Peter mindent telepakolt trükkökkel, és kiölt minden olyan finomságot, apróságot belőlük, amik az első részt jellemezték. A Hobbit meg ugyanez, csak a tizediken.