Index Vakbarát Hírportál

Tarr Béla újramelegíti a filmszemlés cicaharcot

2014.07.11. 11:50

Nem stoppolhatja a Magyar Nemzeti Filmalap a filmszemlét, mert a Magyar Filmművészek Szövetségénél van a név használati joga.

Az Index is megírta, hogy Havas Ágnes,  Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója bejelentette a Magyar Filmszemle idei visszatérését. A Népszabadság azt írja a mai számában, hogy ők meg megkeresték a Magyar Filmművészek Szövetségét, és akkor innentől idézet:

Lapunk megkereste a Magyar Filmművészek Szövetségét, ott tiltakoztak a megjelentek ellen. Szerintük Magyar Filmszemle néven biztosan nem lesz októberben fesztivál, a nevet és a jogot nem adták az eseményhez.

Az MFSZ talán azt tudja elképzelni, hogy a Variety-ben Hungarian Film Weekként emlegetett rendezvény igazából Magyar Filmhét lesz, és nem a szemle. Havas Ágnes mindenesetre azt mondta a Népszabadságnak, hogy a következő két hétben nem kíván a hazai médiának nyilatkozni az ügyről.

Tarr Béla az MFSZ tiszteletbeli elnökeként volt az, aki 2013-ben kijelentette, hogy nem lehet filmszemlét rendezni, mert nem készült magyar film. Láthatólag megfeledkezett arról, hogy volt egy rakat élőszereplős és animációs kisfilm, a SZFE-s osztály Nekem Budapest című vizsgafilm-gyűjteménye, a Fluor Film című dokumentumfilm, és még egy rakat más.