Index Vakbarát Hírportál

A minneapolisi filmfesztiválon mutatkozik be a Senki szigete

2015.04.22. 11:11

Személyesen mutatja be a Senki szigete című legutóbbi mozifilmjét Török Ferenc a Minneapolisi St. Paul Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmnek ezen a fesztiválon lesz a nemzetközi premierje – tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.

Az amerikai filmes szemle műsorára tűzi Pálfi György Karlovy Varyban díjazott, magyar–dél-koreai–francia koprodukcióban készült Szabadesés című filmjét és Zomborácz Virág több nemzetközi fesztiválon rangos díjakkal méltatott Utóélet című filmjét is

Az 1962-ben alapított Film Society of Minneapolis rendezvénye mintegy 70 ország filmterméséből vonultat fel válogatást, Török Ferenc filmje a World Cinema programban lesz látható pénteken és szombaton.

Török legújabb filmje Szekér András (Ópium, A nagy füzet) forgatókönyvéből készült. A szökött menyasszonyt Jakab Juli (Nekem Budapest), a vad taxisofőrt Bánfalvi Eszter (Isztambul, A zöld sárkány gyermekei), a kosaras fiút Mohai Tamás (Szabadság különjárat) alakítja. A Senki szigete operatőre Szecsanov Martin, producere Sándor Pál.

Mi nem voltunk oda a filmért, kritikánkat itt olvashatja.