Index Vakbarát Hírportál

Peter Berg rendező végleg leírta magát Hollywoodban

2015.07.17. 11:10

A Friday Night Lights című tévésorozatot, vagy a Csatahajó című méretes buktát is jegyző Peter Berg alaposan belecsapott a lecsóba ezzel, az Instagramon közzétett képpel és üzenettel:

Yup.

A photo posted by Peter Berg (@pberg44) on

A képen egy veterán katona és Caitlyn Jenner, transznemű reality-szereplő, a tízpróba 1976-os olimpiai bajnoka (még Bruce Jenner néven) látható,  és az aláírás:

Az egyik férfi két lábát áldozta fel mások szabadságáért, a másik két herét cserélt el egy pár mellre. Találják ki, melyikük szerepel a Vanity Fair magazin címlapján, méltatta Obama elnök a bátorságáért és kapta meg a bátorságért járó Arthur Ashe-díjat az ESPN-től?

A válasz a három kérdésre Caitlyn Jenner, és úgy látszik ez eléggé felzaklatta a konzervatív nézeteit eddig sem rejtegető Berget (egy emlékezetes interjúban az őt kérdező izraeli tévést küldte el a picsába, amikor megtudta, hogy nem volt katona), aki egyébként nem saját maga fotósoppolta a képet, azt a Main Stream Media Sponsor Boycotts (sic!) nevű társaság Facebook-oldaláról nyúlta, és csak kiposztolta az Instagramra - egy helyeslő megjegyzés társaságában.

Hollywood mostanában az elfogadás és tolerancia élharcosaként szeret tetszelegni (annak ellenére, hogy a nőket és a nem fehér bőrű művészeket nyilvánvalóan háttérbe szorítják), így várható, hogy Berg meglehetősen ostoba és visszataszítóan demagóg üzenetére ugrani fognak, és azon sem nagyon csodálkoznék, ha a végén a rendező úgy járna, mint a részegen zsidózó Mel Gibson, aki emlékezetes kirohanása óta kimondatlanul ugyan, de persona non grata az álomgyárban.

A 65 éves Caitlyn Jenner idén áprilisban, egy tévéinterjúban tárta a világ elé, hogy fiatalkora óta tisztában van azzal, hogy nemi identitása és testi jellemzői nem állnak összhangban, de ezt eddig elnyomta, egyrészt azért, mert a hatvanas, hetvenes években szó sem lehetett arról, hogy ilyesmiről beszéljen, a kilencvenes években viszont megismerkedett Kris Kardashiannal (a Kardashian-lényok édesanyjával), akibe szerelmes lett, és akit elvett feleségül. Valódi identitását nem titkolta a felesége elől, aki arra kérte, hogy amíg együtt vannak, ne hordjon női ruhát, és viselkedjen férfiként - ez olyannyira sikerült, hogy a párnak két közös gyermeke is született.

Az olimpiai siker után tévés és filmes karrierbe kezdő, és ezzel hírnévre és nagy vagyonra szert tevő Jenner 2012 végére viszont eldöntötte, hogy nem tagadja valódi önmagát tovább, eltávolodott feleségétől, és 2013-ban el is vált tőle. Idei bejelentését, miszerint nőként éli tovább életét, plasztikai műtétek követték, aminek során külsőleg nővé operáltatta magát, de a nemváltoztató műtétre nem vállalkozik, mivel számára a nemiség nem testben, hanem fejben és lélekben dől el.