Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosan szembesítették Dustin Hoffmant a zaklatási ügyével

2017.12.06. 15:34

A Last Week Tonight arca, John Oliver a Tribeca Filmintézet jubileumi eseményén ment neki a szexuális zaklatással vádolt Dustin Hoffmannak. Mint korábban írtuk, Anna Graham Hunter író azt állítja, hogy Hoffman 1985-ben, 17 éves korában zaklatta őt, amikor Az ügynök halála című filmen dolgoztak.

"Van itt  valami, amiről mindenképpen beszélnünk kell, mert lóg a levegőben" – hozta fel a témát John Oliver az Amikor a farok csóválja című Hoffmann-film vetítése utáni panelbeszélgetésen. A Washington Post újságírója, Steve Zeitchik szerint a közönséget láthatóan sokkolta, ami ezután történt.

Oliver mindenekelőtt Hoffmann bocsánatkérését kérte számon, amelyben azt állította, hogy az írónő által elmondottak nem azt tükrözik, amilyen ember ő valójában. "Ez az a része reakciónak, ami teljesen kiakaszt" – idézte Olivert az Independent, aki szerint az eset igenis azt tükrözi, amilyen ember volt, ráadásul meg sem próbálta bizonyítani, hogy az eset nem történt meg.

Hoffman erre megkérdezte Olivert, hogy elhiszi-e, amit az ügyben olvas, amire ő azzal válaszolt, hogy igen, hiszen a vádló hazugságának, tényhamisításának nem lenne semmi értelme. A színész – akit közben már egy második nő, Wendy Riss Gatsiounis producer is zaklatással vádol – erre csak annyival reagált, hogy az írónő negyven évig nem állt elő a sztorival, meg különben is szerinte nem úgy történt, ahogy azt az őt vádló nő elmesélte.

Oliver aztán azt is elmondta, hogy miért nem tudott hallgatni. "Bizonyos dolgokat nem tudok szó nélkül hagyni. Ez ahhoz vezetne, hogy otthon később azért gyűlölném magam, hogy mi a francért nem mondtam semmit. Senki nem mer szembeszállni a hatalommal rendelkező férfiakkal" – mondta.

Ne maradjon le semmiről!