Index Vakbarát Hírportál

Zack Snyder nem magától hagyta ott Az igazság ligáját, hanem kirúgták

2018.02.14. 09:26

Az igazság ligája, azaz a szegény ember Bosszúállók-filmje a DC legfrissebb próbálkozása volt arra, hogy alapvetően morcos, morózus, mufurc, mélabús szuperhősökből olyan csapatot formáljon, aminek kalandjaitól nem eret akarunk vágni magunkon, hanem úgy érezzük, hogy éppen szórakoztatnak minket. A filmet eredetileg az a Zack Snyder rendezte, aki a DC egyik stabil szuperhősfilm-rendezője, és ugyan anyagilag sikeres filmeket készít, de a kritikusok szinte egyöntetűen rühellik őket. Azért csak eredetileg, mert Snyder a forgatás közben, egy családi tragédia miatt kiszállt a projektből.

Legalábbis így tudtuk eddig.

Pár napja egy amerikai újságíró besokallt a szakmától, és kiszállt a buliból, de előtte Twitteren kitolt pár infót tök random, közte azt is, hogy Snyder nem magától ment, és nem a tragédia miatt, hanem a gyártó Warner sokallt be tőle és rúgta ki a fim mellől. A sztorinak a Collider ment utána és derítette ki, hogy igencsak van benne valami: forrásaik szerint Az igazság ligája muszterei láttán már mocorogtak a Warnernél, hogy nem nagyon jóm az irány, de amikor a film első nyers verzióját megnézték, habozás nélkül elzavarták Snydert, mert a film nézhetetlen volt. Mindezt annak fényében tessék elképzelni, amilyen ugye lett a DC szupercsapat: egy értelmetlen, humortalan, béna katyvasz.

A filmet Snyder után az a Joss Whedon fejezte be/forgatta újra/rázta gatyába, aki egyrészt forgatott már ilyen filmet (Bosszúállók 1-2), másrészt viszont pont azért, mert forgatott már ilyet, pontosan tudta, mit vár el tőle a stúdió: sűrű bólogatást és az utasítások betartását. Snyder kirúgását a lánya öngyilkossága miatt titokban tartották, és inkább hagyták azt a narratívát elterjedni, hogy önként távozott, miközben már régen felbontották a szerződését.

A Warner-fejesek egyébként már a Batman v Superman forgatása alatt sem voltak elégedettek Snyderrel, a film langyos fogadtatása láttán meg egyre többen pedzegették, hogy lehet nem benne kellene látni a DC-filmek jövőjét, de a részlegért felelős Greg Silverman nagyon bízott benne. Ma már nem Silverman felel a DC-filmekért a Warnernél, 2016 végén kirúgták. A Warber a fentieket nem kommentálta, de azt közölték, hogy Zack Snyder egyelőre nem rendez DC-filmeket, bár a Wonder Woman 2 és az Aquaman mellett producerként továbbra is jelen van.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?