Index Vakbarát Hírportál

Pedofíliáról és transznemű fiúról szóló filmeket támogat a filmalap

2018.02.26. 17:00

Egy iskolai pedofíliáról szóló játékfilmet és egy transznemű fiúról szóló dokumentumfilmet támogat a Magyar Filmalap az inkubátor programján keresztül. Ez azért jött létre, hogy minél több innovatív és kísérletező filmkészítői bemutatkozást segítsen szakmailag és anyagilag egyaránt.

IMPROMPTU címmel készíti első nagyjátékfilmjét Nagy Zoltán. A történet valós eseményeken alapszik, és arról szól, hogy egy vidéki város ifjúsági zenekarának egyik tagja rájön, hogy a zenekar vezetőjének viszonya van a zenekar egyik tagjával, aki még csak 13 éves. A forgatókönyvet Nagy Zoltán és Horváth János Antal közösen írta, az operatőr Gulyás Nándor, a látványtervező Nyitrai Anna, a vágó pedig Kornis Panni lesz. A forgatás nyáron kezdődik Budapesten és Nyíregyházán. A film 62 millió forintos támogatást kapott.

Bakony Alexa Egy fiú című dokumentumfilmje egy transznemű fiúról, Tóbiásról szól, aki egy szabolcsi faluban született Jázmin néven, de legnagyobb vágya, hogy testileg is férfivé válhasson, amiben édesanyja is támogatja. Kettőjük életéről szól majd a film, aminek fő témája az elfogadás.

Ne maradjon le semmiről!