Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a tizenéves színészét zaklató francia filmes ellen

2020.01.17. 10:33

A párizsi ügyészség csütörtökön eljárást indított Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, akit Adele Haenel színésznő azzal vádol, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan, írja az MTI.

Az 55 éves Christophe Ruggiát kedden őrizetbe vették, majd a kihallgatása után megindították ellene az eljárást "felügyelete alá tartozó 15 évesnél fiatalabb kiskorú elleni szexuális támadások gyanújával".

A filmest csütörtökön szabadon engedték, de az eljárás lefolytatásának végéig rendőri felügyelet alá került, és a vádhatóság megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen a jelenleg 31 éves Adele Haenellel, akivel szerdán szembesítették.

A kétszeres César-díjas színésznő azt állította, hogy Ruggia az első filmje, az Ördögök forgatásán, majd utána éveken át szexuálisan zaklatta őt. A vádat a Mediapart portál tényfeltárása erősítette meg: ebben csaknem harminc megszólaló támasztotta alá az elmondottakat.

Adele Haenel szerint a rendező a film előkészítése során a hatása alá vonta, majd éveken át "folyamatosan zaklatta, fogdosta, akarata ellenére csókolgatta", amikor a szombat délutánjait a szülei tudtával nála töltötte. A színésznő 15 évesen minden kapcsolatot megszakított a rendezővel, és csaknem tíz évig teljesen visszavonult.

Bár a Portré a lángoló fiatal lányról színésznője korábban azt mondta, nem kíván feljelentést tenni, a párizsi ügyészség hamarosan jelezte, hogy a portálon megjelent tényfeltáró írás alapján saját hatáskörben eljárást indít.

Ne maradjon le semmiről!