Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a Squid Game reality előzetese, még sosem volt ilyen valóságshow

2023.06.20. 15:23
Megérkezett a népszerű netflixes sorozat alapján készült realityműsor előzetese. A valóságshow novemberben debütál a streamingszolgáltató platformján.

A Squid Game című sorozat sikerén felbuzdulva már tavaly nyáron bejelentette a Netflix, hogy realityműsort készítenek a szériából, amelyre a világ minden tájáról várták a jelentkezőket – akik a sorozattal ellentétben nem kockáztatják az életüket.

A Netflix életre kelti a Squid Game-jelenséget a valaha volt legnagyobb versenysorozattal, a Squid Game: The Challenge-dzsel. Ez lesz a televíziózás történetének valaha volt legnagyobb szereplőgárdájával és pénznyereményével fémjelzett valóságshow-ja. A műsorban 456 valódi játékos indul, az életre szóló élmények mellett pedig a legjobb versenyző 4,56 millió dolláros jutalmat szerezhet

– nyilatkozta még tavaly a Netflix, és tervük meg is valósult. 

A realityt az Egyesült Királyságban kezdték forgatni, azonban – annak ellenére hogy a készítők már-már dicsőítően harangozták be a produkciót – a versenyzők nem tudtak ilyen pozitívan beszámolni róla.

A műsor novemberben debütál a streamingszolgáltató platformján, addig is azonban fél perc erejéig betekintést engedtek a valóságshow-ba. A klipből ugyan nem derül ki sok minden a versenyzők feladatairól, de az látható, hogy a Netflix igyekszik minél többet visszaadni az eredeti produkció hangulatából. A „piros lámpa, zöld lámpa” játék óriásbabája például feltűnik majd a realityben is.

A 10 részes sorozatban 456 ember versenyez a Squid Game által ihletett játékokban, de a sorozattól eltérő, új kihívásokkal is szembe kell nézniük. A győztes 4,56 millió dollárral gazdagodik majd.