Index Vakbarát Hírportál

Michael Caine leforgatta utolsó filmjét

2023.09.25. 15:34
A 90 éves brit sztár nem gondolta, hogy forgat még valaha, de pár hét múlva kijön új filmje, aminek apropóján az intimitáskoordinátorokról és a régi forgatásokról is beszélt.

A 90 éves Michael Caine egy, a Daily Mailnek a közelmúltban adott interjújában úgy nyilatkozott, nem érti, mi szükség a filmbeli szexjelentek felügyelőire, régen nem volt ilyen és nem is hiányzott.

Szerencsének tartja, hogy idős kora miatt már nem kell szexjeleneteket forgatnia és részt vennie ebben az egészben, így. A filmes és tévés intimitáskoordinátorok a színészek között szimulált szex, a meztelenség és az egyéb intim jelenetek koreografálására és koordinálására specializálódtak. De ahogy Caine kommentálja:

Az én időmben csak megcsináltad a szerelmi jelenetet, és folytattad, anélkül, hogy bárki beleavatkozott volna. Minden megváltozott.

A veterán színész a politikai korrektségről azt mondta, unalmas, nem mondhatod ki a véleményedet, és már azt is tilos kiejteni a szádon, hogy „drágám”.

Caine egyébként még mindig nem hagyott fel a színészkedéssel, legközelebb egy brit–francia drámában, a The Great Escaperben láthatjuk, ami egy igaz történetet dolgoz fel, és október 6-án kerül a brit mozikba. A színész egy második világháborús veteránt, Bernard „Bernie” Jordant alakítja, aki egy idősek otthonából indult el, hogy részt vegyen a D-nap 70. évfordulóján 2014-ben.

Caine csak egy „nyavalyás 90 évesnek” tartja magát, aki nem tud rendesen járni sem. Boldog, hogy még leforgathatta ezt a filmet, mert a koronavírus-járvány és a lezárások miatt már azt hitte, nem lesz több filmje. De megcsinálhatta, ráadásul imádta Bernie karakterét.