Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan jön a „magyar Trónok Harca” első része

2023.09.25. 17:45
Október 13-án, pénteken dupla epizóddal debütál a „magyar Trónok Harcaként” emlegetett történelmi sorozat, a Móricz Zsigmond regénye alapján készült Tündérkert – közölték a készítők. A közlemény mellett hétfőn közzétették a sorozat főcímét is.

Bokor Barna színész – aki a produkcióban az egyik főszereplőt, Bethlen Gábort fogja alakítani – még tavaly nyáron beszélt egy interjúban az Indexnek arról, hogy mire lehet számítani majd a sorozatban, és hogy kiknek szánják azt. 

Valójában mindenkinek, aki szereti a történelmet, a sorozatokat. Említettük korábban a Trónok harcát – akinek az tetszett, szerintem ennek is örül majd

– mondta a színész. Pár hónappal később pedig az első beharangozó videó is felkerült a YouTube-ra.

Most a készítők az Indexhez is eljuttatott közleményükben azt írták, hogy

a Duna TV-n, október 13-án este 21 órától lesz látható az első két epizód. 

Ezen kívül megosztották a sorozat főcímét is, amely az epizódok elején lesz látható. A videóból látszik, hogy az egyes epizódok intrója is a Trónok Harcáéhoz lesz hasonló valamelyest, a főcímdalnál pedig ugyancsak van némi áthallás az ismert sorozat főcímdalához képest (elsősorban 0:40-nél észlelhető ez).

„Izgalmas női karakterek, a szenvedély ezer színe”

„A Tündérkert története rengeteg szerelmet, szenvedélyt, csatát, hatalmi harcot, árulást és hűséget ígér egy viharvert történelmi időszakban. Vajon ellent tudnak-e állni hőseink – a szemtelenül fiatal és vakmerő fejedelem, Báthory Gábor, a komoly és harcedzett Bethlen Gábor, a véres grófnő néven ismert Báthory Erzsébet és valamennyi hozzájuk kapcsolódó történelmi személyiség – a kísértéseknek egy olyan korban, amikor elég volt egy pillanat, hogy a barátból ellenség váljon, amikor mindenki csak magában bízhatott, és néha még magában sem?” – írták a sorozatról a közleményben. 

Megjegyezték azt is, hogy a 

fordulatos történelmi sorozat nem csupán férfiaknak szóló politikai dráma, hiszen megjelennek benne izgalmas női karakterek is – és velük együtt a szenvedély ezer színe.

Bokor Gábor mellett Katona Péter Dániel játssza majd a másik férfi főszereplőt, Báthory Gábort. Az „izgalmas női karakterek szerepében mások mellett Szamosi Zsófia, Szőke Abigél, Dobos Evelin, Gáspár Kata, Balsai Móni, Parti Nóra és Éder Enikő tűnik fel. Jelentősebb férfi szereplőket alakít többek közt Kálloy Molnár Péter, Rajkai Zoltán, Pataki Ferenc, Lukács Dániel, Pál D. Attila, Dimény Levente, Henn János és Németh B. Kristóf. 

Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor, Rendező: Madarász Isti, Vezető író: Bereményi Géza, Tasnádi István Epizódíró: Jeli Viktória, A forgatókönyvek végleges verziójának írója: Horváth András Dezső, Operatőr: Garai Gábor, Vágó: Rumbold László, Látványtervező: Pintér Réka, Art director: Szöllősi Géza, Jelmeztervező: Zelenka Nóra, Zeneszerző: Ifj. Balogh Ferenc, Gyártásvezető: Endrődy Balázs, Történész szakértő: Oborni Teréz – ismertették a stáblistát a közleményben.

Az Index kultúra rovatának podcastjében korábban  Katona Péter Dániel  is beszélt a sorozatról, és arról, hogy mire számíthatnak a nézők.