Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett az Amy Winehouse-film előzetese

2024.01.12. 05:46
Megjelent az Amy Winehouse életét bemutató film első előzetese. A Back to Black életrajzi film várhatóan áprilisban kerül mozikba.

Marisa Abela alakítja majd az egykori énekesnőt, Amy Winehouse-t a Back to Black című életrajzi filmben, amelynek most jelent meg az első előzetese – írja a Variety.

A filmet Sam Taylor-Johnson, A szürke ötven árnyalata rendezője rendezte. A Back to Black egy eddig nem látott szemszögből mutatja be az énekesnő felemelkedését és a karrierjében úttörőnek számító azonos című lemezének megjelenését.

Amy szemszögéből elmesélve a film kendőzetlen bepillantást enged a jelenség mögött álló nőre és a kapcsolatra, amely minden idők egyik leglegendásabb albumát inspirálta – olvasható a film összefoglalójában.

Nem azért írok zenét, hogy híres legyek

– mondja Marisa Abela Amy Winehouse-ként a most megjelent előzetesben, miközben felcsendül a címadó dal. „Azért írok dalokat, mert nem tudom, mi mást csinálnék helyette” – teszi hozzá.

Amy Winehouse férjét, Blake Fielder-Civilt Jack Jack O'Connell alakítja, Eddie Marsan játssza Winehouse apját, Mitch Winehouse-t, Juliet Cowan pedig Winehouse édesanyját, Janis Winehouse-Collinst.

A Back to Black az első életrajzi film Winehouse-ról, akinek legnépszerűbb dalai között szerepel a Valerie, a Back to Black és a Rehab. Miután az énekesnő 2011-ben, 27 évesen, alkoholmérgezésben elhunyt, számos dokumentumfilm jelent meg az életéről és örökségéről, köztük a 2015-ben a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat elnyerő Amy, valamint a 2021-ben készült Reclaiming Amy című BBC-tévéfilm.

Back to Black életrajzi filmet az IMDB szerint várhatóan április 11-én mutatják be.