Index Vakbarát Hírportál

Teljes káosz volt Kate Winslet és Leonardo DiCaprio csókja a Titanicban

2024.06.14. 08:28
A színésznő felidézte a Titanic ikonikus csókját, ami után a fél világ beleszeretett Leonardo DiCaprióba (vagy Kate Winsletbe).

Kate Winslet egy videóban emlékezett vissza arra, hogy milyen zűrzavar uralkodott a harmonikusnak tűnő jelenet forgatása közben. Mind a kettőjüknek állandóan elkenődött a sminkje, ezért DiCaprio néha úgy nézett ki, mint akinek hiányzik a fél arca. Egyik oldala barna volt, a másik fehér.

Miközben újranézte a jelenetet, Winslet „rémálomnak” titulálta a felvételt, ami a világítási problémák és az irreális forgatási helyszín miatt volt kaotikus. A színésznő arra is visszaemlékezett, hogy több felvételt kellett készíteni, mert folyton beverte a térdét a korlátba. Leónak meg állandó röhögőgörcse volt, ezért négyszer is fel kellett venniük a jelenetet.

James (Cameron, a rendező) nagyon specifikus fényt akart a csókhoz, de persze a napfény folyamatosan változott.

Winslet azt is elmondja, hogy egy létrán kellett felmászniuk, de így távol kerültek a fodrászoktól és a sminkesektől. Épp ezért az volt a trükk, hogy a sminkecseteket, a szivacsokat elrejtették ruhái redői, ráncai közé és a felvételek között újra készítette saját és DiCaprio sminkjét.

Elég vicces volt, mondja. Bár a forgatásnak voltak nehéz pillanatai, az 1997-es film hatalmas sikert aratott, és 11 Oscar-díjat nyert, például a legjobb film díját is. Winslet még mindig büszke az alkotásra, mert szerinte a film „folyamatosan ad”. Újabb és újabb generációk fedezik fel és ez szerinte igencsak rendkívüli.