Index Vakbarát Hírportál

Nicolas Cage új filmje hatalmas siker, pedig ezúttal egy szörnyet alakít

2024.07.15. 13:24

Augusztusban érkezik Magyarországra a Longlegs című horror Nicolas Cage főszereplésével, az alkotás azonban néhány napja már elstartolt az amerikai mozikban, és eddig páratlan sikert aratott. A független film a nyitó hétvégéjén több mint 20 millió dollárt (mintegy hétmilliárd forintot) hozott a kasszáknál, ami kevesebb mint tíz milliós gyártási költségei mellé jó előjel.

A Screen Daily információi alapján noha nem lett a hétvége legsikeresebb alkotása, mivel a Gru negyedik része majd ötvenmilliós bevételével lekörözte, független horrorfilmként rekorder. A Longlegs előtt a legsikeresebb független horrorok – a nyitó hétvégén szerzett bevételi sorrend alapján – A fekete ruhás nő 2., aminek első részében Daniel Redcliffe szerepelt, a 2019-es Gyerekjáték (Chucky-film), amiben Mark Hamill szinkronizálta a gyilkos babát, és Ari Aster Örökség című sikerfilmje. Azonban Cage új mozija ezeket mind maga mögé utasította.

A várva várt siker

A filmben, aminek címszerepét játssza majd az Oscar-díjas művész, egy FBI-ügynök próbál egy sorozatgyilkos nyomára bukkanni. Számos kritikus a történeti hasonlóságok miatt A bárányok hallgatnak című kultikus alkotáshoz mérte a mostani filmet, noha jó néhány különbség van a két mű között. A trailer alapján annyi bizton elmondható, hogy a klasszikus horror-thriller műfajok képi világa keveredik a borzongató műfajok modern nyelvezetével és a független művészfilmek erős vizualitásával.

Nicolas Cage ezúttal újabb, szélsőséges szerepet vállalt el, viszont hosszú idő után ez az első mozija, amely a kezdeti véleményeket tekintve a szakmát és a közönséget egyaránt meggyőzte.

A színész rengeteg, nagyon eltérő filmszereppel és műfajjal próbálkozott mostanság, csupán 2023-ban hat alkotásban játszott, amiből egy szimpla cameo volt, négyben főszerepet kapott, egyben pedig kiemelt szerepben tűnt fel. Idén ez a harmadik filmje, és érdekes, hogy a trailerben szinte nem is látni az Oscar-díjas színészt, ami tovább növeli a várakozást.

Cage mellett olyan színészek tűntek fel a filmben, mint Maika Monroe, aki számos horrorban játszott az elmúlt években. Szintén látni Blair Underwoodot, aki többek között A bevetés szabályai és a Deep Impact című alkotásokban szerepelt karrierje során.

A Longlegs hazánkban 2024. augusztus elsején debütál.