- Kultúr
- Degusztátor
- Indexvideó
- juliet victor winery
- váradi józsef
- müller zsolt
- vincze zsolt
- harmath csaba
- aszú 6 puttonyos
- bomboly furmint
- király furmint
Váradi Józseffel kóstoljuk a díjnyertes borait
További Degusztátor cikkek
-
Salt, avagy lesz itt olyan örömkörömpörkölt, hogy a fal adja a másikat
- Biga, ez a jó pizzatészta lelke, és ezt a Pannónia utcában pontosan tudják
- Elnémult a kritikus, mert kakaópor került a kacsamájba, a marhaszívet meg füstre tették
- A BBQ sertésoldalas ráragadt papír alátét nélkül sokkal finomabb
- Ezzel a fesztivállal rúgja be a szezont a Balaton
A Juliet Victor Winery egy Platinum- és két Gold-elismeréssel tért haza a Decanter World Wine Award borversenyről. Váradi József tulajdonossal utoljára tavaly novemberben beszélgettünk a légi közlekedésről. Örömmel fogadtuk el invitálását, hogy üljünk asztalhoz, és kóstoljuk meg együtt a díjnyertes aszút és két furmintot.
2022 az az év, amikor az emberek élete normalizálódik, amikor újra repülünk rendesen, amikor újra az élvezeti cikkeket – mint a bort – tudjuk fogyasztani. 2021 még egy ilyen csatorna, egy híd, ami elvezet minket ehhez
– köt a jelen valóságából egy vágyott jövőbe a Juliet Victor Winery tulajdonosa.
Kattintson a videóra, és nézze meg, hogy kóstoljuk Váradi Józseffel a díjnyertes borokat!
A beszélgetésből kiderül:
- a Juliet Victor Winery missziója,
- mivel tudjuk megkülönböztetni magunkat a világpiacon,
- milyen szőlőkkel versenyez a furmint,
- miért a szőlészetet és nem a borászatot tartja kulcstényezőnek a tulajdonos,
- mit gondolnak az online borkereskedésről, és miért szálltak be ebbe a versenybe,
- mit érez az aszúban a borszakértő, amit nagyon ritkának tart ebben a kategóriában,
- milyen bormítosszal nem ért egyet Váradi József,
- mi változott a furmintnál a hordó használatában,
- mi lesz a furminttal az új vonal, amivel most kísérleteznek,
- mi az a mikrooxidatív borászat,
- mi lesz a következő nagy dobás 2021-ben.
Az online borkereskedésünkbe csak olyan szortimentet fogunk betenni, amit mi is, ergó a mi borszakértőink is megisznak
– mondja Müller Zsolt, a pincészet ügyvezetője, aki korábban már értékelte a Degusztátornak a Decanter borversenyen elért eredményeket.
A Bomboly-dűlő déli fekvésű, nagyon ásványos terület, és 50 év alatt a gyökérzet leért abba a rétegbe, hogy most már igazán karakteres borokat lehet készíteni
– mondja Vincze Zsolt szőlész, borász.
A Degusztátor végiglátogatja a DWWA Platinum- és Gold-díjazott hazai pincészeteket. Tartson velünk ezen az utazáson a folytatásban is!


