- Kultúr
- Degusztátor
- Indexvideó
- Bocuse d'Or
- bocuse dor
- lyon
- világdöntő
- veres istván
- széll tamás
- hamvas zoltán
Bocuse d’Or tréning – megszólal a magyar csapat
További Degusztátor cikkek
A világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének világdöntőjén szeptember 27-én hétfőn Lyonban porondra lép a magyar válogatott. A Bocuse d’Or magyar csapatból Veres István séf, Széll Tamás coach és Hamvas Zoltán elnök csak az Indexnek szólalt meg. Videóinterjú.
A magyar versenyzők próbafőzéseit figyelemmel kísértük, és nem sokkal az elutazás előtt beszélgettünk velük. Kattintson a videólejátszóra, és tudja meg milyen reményekkel utaztak el a gasztronómia világfővárosába!
Mindegy, hogy a Bocuse d'Or-ról vagy a Michelin-csillagokról beszélünk, az nagyon fontos, hogy Magyarország ott legyen az élbolyban, tisztességgel végezze el a versenyt, a felkészülést.
– mondja Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Elnöke.
A versenynél az a helyes, ha a coach csak a szükséges információt közli a versenyzővel és a commis-val, hogy mikor mi a dolga, mi következik. Úgyis ki lehet fejezni, hogy olajozza a pályát. Izgalmas, hálás és hálátlan feladat egyszerre.
– mondja Széll Tamás a magyar csapat coacha, aki maga is versenyzett korábban, és 2016-ban Európa-bajnok lett, majd a világversenyen negyedik helyezést ért el és a legjobb húsétel különdíját.
Forma-1 rajongó vagyok, és mindig csodálkoztam, hogyan bírnak ki két és fél órát a versenyzők. Hát itt mi öt és fél órát csinálunk végig egy korty víz nélkül. Hihetetlen megterhelő tud lenni, és nagy állóképesség kell hozzá.
– mondja Veres István versenyző. Azt is elárulja, hogy az első ételben kötelezően használt paradicsom az egyik kedvenc alapanyaga.
Ha nem látta korábbi videónkat a próbafőzésről, ahol elmagyarázzuk a verseny menetét és a csapat felépítését, akkor itt tekintheti meg. A világbajnokságról további érdekességeket pedig itt talál.