Digó nápolyi pizza az európai top 10-ben! Teszteltük
Minden évben elkészíti a kontinens legjobb pizzázóinak ranglistáját a Big 7 Travel The 50 Best Pizzas In Europe címen. Nem először szerepel a listán a Digó – melyet a gourmet arcok a legjobb nápolyi pizzériának tartanak idehaza –, de most egészen az európai 8. helyig menetelt, ami, valljuk be, remek eredmény.
Vittük a kamerákat, hívtuk gasztronómiai szakértőnket, és elmerültünk a nápolyi pizza rejtelmeiben. Kattintson a videóra, és tudjon meg mindent, ami miatt ez a pizza Európa legjobbjai között van. Papp Zoltán alapító, tulajdonos még a kemencébe is betekintést engedett, miközben a minőségi alapanyagokról és a speciális technológiai eljárásokról mesélt.
A nápolyi pizzáknál nagyon kevés alapanyag kerül a pizzára, de az nagyon magas minőségű. Például a San Marzano paradicsom, ami a Vezúv vulkanikus talaján terem, vagy a fior di latte mozzarella, ami minden héten Nápolyból érkezik frissen
– mondta Papp Zoltán, a Digó alapítója, tulajdonosa.
Kattintson fent a videólejátszóra, és megtudja, hogy
- a nápolyi pizza miért nem szállítható házhoz, és miért frissen a kemencéből tálalva kell enni,
- miért San Marzano paradicsomot használnak,
- milyen trükköket nem használ a Digó, hogy autentikus maradjon,
- mik az előnyei a gyors sütésnek, ami a nápolyi pizza jellegzetessége,
- miért fontos a fatüzelésű kemence, amit Budapesten alig használ valaki,
- milyen odafigyelő eljárás kell a nyújtásnál vagy az érettségi és keltségi fok vizsgálatánál.
Az első Digó-pizzák 5 éve készültek. Izgalmas, ahogy Papp Zoltán mesél a minőségi pizza utáni vágyáról és arról, hogyan talált rá a közönség a nápolyi pizza kultúrájára.
Nagyon egyszerű, de nagyon jó ízek
– mondta Harmath Csaba gasztronómiai szakértő két pizza között. Katt a videóra legfelül, és kiderül, miért tartja látogatásra érdemesnek a Digót a kóstoló!