Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMFrancia gasztronagyágyúk a budapesti Európa-döntőn
Miközben a magyar csapat a Bocuse d'Or európai döntőjének előkészítő napján a versenyboksz felmérésével volt elfoglalva, Harmath Csaba – az Index gasztroszakértője – belehuppant a nemzetközi online stream stúdiójába, és elmerengett.
Köszönhető ez annak, hogy több olyan híres francia séf, színész és tévés műsorvezető veszi körül a versenyen, akik még lyoni évei alatt hatottak rá és gondolkodására a gasztronómiáról. Ha nem látta még Budapesten Régis Marcont, Joseph Violát, Vincent Ferniot-t vagy Florent Suplissont, akkor kattintson a videóra, és nosztalgiázzon Csabával!
Akkoriban ők minden műsorban folyamatosan csak a gasztronómiáról beszéltek. Nagyon felkeltették az érdeklődésemet. Én akkor már elég régóta imádtam a francia konyhát. Nos, ők voltak azok, akik ezt velem meg is ismertették
– mondja Harmath Csaba.
A Bocuse d'Or Europe 2022 verseny tiszteletbeli elnöke Ana Ros két Michelin-csillagos éttermet vezető szlovén séf. A nagyközönség a Netflix Chef's Table című sorozatából ismerte meg, pedig ekkorra már végigfőzte többek között a Hangar-7 és Gelinaz Grand Shuffle eseményeit. Saját maga stílusát technikainak, már-már tudományosnak tartja. Ismert nyers vegán ételeiről, továbbá hogy éttermét a Travel+Leisure magazin a világ legjobb 30 étterme közé sorolta 2019-ben.
Az Index folyamatosan beszámol a versenyről, amelyet ezen az oldalon követhet. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak a helyszínen és az online közvetítésen is!