Index Vakbarát Hírportál

Újabb 20 milliós bírság a NeoFM-nek

2011. január 12., szerda 16:27 | aznap frissítve

A rádió túl sok reklámot sugároz, és negyed órás hírek helyett csak öt perces hírblokkot ad esténként. Összesen már 55 millió forintot kell fizetniük az április és október közti szabálytalanságok miatt.

Összesen húszmillió forintra büntette szerdai ülésén a médiatanács a Neo FM-et, amiért a kereskedelmi rádió tavaly októberben a megengedettnél több reklámot és az előírtnál kevesebb híradást sugárzott.

Kiricsi Karola szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a Neo FM a vizsgált időszakban, szeptember 1 és október 31 között egyetlen nap sem teljesítette azon vállalását, hogy este nyolc óra után tizenötperces hírműsort kell adnia. Az Index információi szerint a hírműsor átlagos hossza alig haladta meg az öt percet, vagyis nem pár másodperces baki miatt bírságolt az NMHH. A médiatanács 17 millió forint büntetést szabott ki a médiatanács, a reklámidő-túllépésért pedig 3 millió forintot.

A NeoFM ugyanezen okok miatt már összesen 35 millió forint bírságot kapott az elmúlt hónapokban, legutóbb december 22-én 25 millió forintra büntették. Akkor a médiatanács azzal érvelt, hogy a szerződés megsértésére többször figyelmeztették a rádiót, de az nem változtatott a műsorrendjén, ezért bírságolták végül meg.

A két országos kereskedelmi rádió közül a Neo FM az Est Media és azon keresztül Econet tulajdonában van, míg a másik, a Class FM, a Fellegi Tamás által alapított Infocenteré.

Rovatok