Index Vakbarát Hírportál

Bulvárhíradót indít az MTV

2011. augusztus 11., csütörtök 12:16 | aznap frissítve

Megirigyelte a Fókusz sikerét a köztévé, az ősszel induló műsorok egyike ugyanis egy napi bulvárműsor lesz, ami a tervek szerint az esti Híradó előtt kerülne adásba. A volt híradós műsorvezető, D. Tóth Kriszta talkshow-t kap, de újraéleszthetik az Ablakot is.

Az Index információi szerint a korábbi hírekkel szemben mégis indulnak új műsorok ősszel a közszolgálati csatornákon, csak jóval kevesebb, mint amennyi az előző években megszokott volt.

Szembe mennek az Aktívval

Úgy tudjuk, hogy az egyik legnagyobb költségvetéssel készülő új műsor egy napi bulvárhíradó lesz, ami a tervek szerint este hét órától kerülne képernyőre, tehát a TV2 Aktívjával és az RTL Klub Híradójával egy időben.

A két kereskedelmi csatornán évek óta futó hasonló műsoroknál, a Fókusznál és az Aktívnál minőségibb szórakozást szeretne nyújtani az MTV, a hírek szerint az új műsorban így jóval kevesebb lenne a celeb, de felmerült az is, hogy az utóbbi időben a Híradóban elszaporodott bűnügyi tudósításokat ebbe a műsorba tolná át a köztévé.

Az Aktív és a Fókusz sikerét meglovagolni kívánó műsortól azt várják, hogy a köztévé egyik legnézettebb műsorává váljon, amire a mostani nézettségi adatok alapján van esély. A múlt héten a 18-49-es korosztályban az m1 egyetlen műsorának sem sikerült százezer embert elérnie, miközben a két kereskedelmi tévé bulvárhíradóját rendszeresen 250-400 ezer ember nézi naponta ebben a korcsoportban. A kérdés már csak az, hogy az új műsor mennyire felel majd meg a közszolgálatiság követelményének.

D. Tóth Kriszta is új műsort kap

A kiszivárgott hírek szerint a márciusban a Híradóban felmondott D. Tóth Kriszta is kap egy új műsort a valószínűleg szeptember végén startoló őszi műsorstruktúrában. A műsorvezetőt egy heti rendszerességű, fő műsoridőben menő talkshow-val bízták meg, amelynek már folynak az előkészületei. A tervek szerint ebben sem celebek lesznek a vendégek, hanem inkább tehetségükkel sikert elérő sztárok, és érdekes, hétköznapi emberek.

Szintén ősszel indulhat egy új, hetente jelentkező közéleti műsor, és egy új, fogyasztóvédelemmel kapcsolatos magazinműsor is, ami állítólag az Ablak nyomdokain haladna tovább.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója az Index kérdésére nem szerette volna megerősíteni a kiszivárgott információkat, mint mondta, később szeretnék bejelenteni az őszi műsorstruktúra új elemeit.

Még senki nem kapott végleges felmondó levelet

Az azonban egyelőre kérdéses, hogy az új műsorokat kik készítenék, a belső működést jól ismerő informátoraink szerint ugyanis a csoportos létszámleépítés keretében annyi riporter, szerkesztő és műsorvezető került fel az elbocsátási listára, hogy néha még a meglévő műsorokhoz is nehéz beosztást készíteni.

Egyes hírek szerint az MTVA azért nem kezdte még el a felmondásokról szóló előzetes értesítések átadása után 30 nappal kikézbesíteni a végleges felmondásokat, mert az új műsoroknak még folyik a castingja, és előfordulhat, hogy kiderül, a listán szereplők közül jó néhány emberre mégis szükség lesz.

Mint ismert, a közmédiumokban áprilisban létszámstopot hirdettek meg, tehát amíg nem zárul le az ősszel várható második elbocsátási hullám, biztosan nem vehetnek fel új embereket, mivel az alapot adhatna a most elküldötteknek egy sikerrel kecsegtető munkaügyi perre.

Szabó László kérdésünkre megerősítette, hogy valóban nem kezdődtek még meg a végleges felmondások kikézbesítései, az okot azonban abban látja, hogy az előzetes értesítések átadása július 5-e után hetekig eltartott, továbbá, hogy nemrégen fejeződött be annak a 170 érintett kérelmének felülvizsgálata, akik szociális okokból kérvényezték maradásukat, közülük nagyjából 25-nek pozitívan bírálták el a kérelmét.

Rovatok