Index Vakbarát Hírportál

Schwarzi fitneszújságíró és mozisztár lesz

2013. március 6., szerda 15:13 | aznap frissítve

Két fitnesz magazin vezető szerkesztőjeként dolgozik és több filmben is szerepelni fog mindenki Terminatora.

Miután a kormányzósággal leszámolt, Arnold Schwarzenegger bevallottan is szeretne visszatérni eredeti szakmájához, a testépítéshez. Ehhez az első lépéseket már meg is tette, a napokban két fitneszmagazinnál, a Muscle and Fitnessnél valamint a Flexnél lett vezető szerkesztő, hogy beteljesítse küldetését, azaz hogy megfogalmazása szerint népszerűsítse a testépítést, a sportot és a fitneszt. Schwarzeneggernek nem idegen a média világa, hiszen mielőtt kormányzó lett volna, egy rövid ideig már dolgozott szerkesztőként ezeknél a lapoknál. A hírek szerint szerzőként is közreműködik majd ezentúl a lapnál.

Schwarzenegger testépítőként vált ismertté, amikor 20 éves korában megnyerte a Mr Universe versenyt. Nehéz elhinni, de az osztrák származású body builder 45 évvel ezelőtt szerepelt először címlapon, épp a Muscle and Fitness magazinnál. Azóta összesen több mint hatvanszor szerepelt a két magazin címlapján.

Később ötször nyerte el a Mr Universe címet, és a hétszer nyert Mr Olympia díjat, majd felhagyott az állandó edzéssel és inkább a színészetre kezdett el koncentrálni. Ezen a területen is meghozta számára a sikert a Conan és a Terminátor 1-2, majd mikor a filmes karrierje a szívműtéte és az az izomhegy akciósztárok népszerűségvesztése miatt hanyatlani kezdett, a politika felé fordult. Ismét sikerrel, hiszen kétszer is Kalifornia kormányzójának választották.

Az újságírás mellett a 65 éves exkormányzó a filmezéshez is visszatér: a The Last Stand című véres westernvígjáték után a The Tombban Sylvester Stallonével fog megszökni egy szuperbörtönből, az Ikrek 2-ben Danny DeVitóval keresi meg elveszett testvérét, Eddie Murphy-t, korrupt kommandós lesz a vudus-drogos Tíz kicsi indiánként bereklámozott Tenben, valószínűleg beszáll a Terminátor 5-be és le akarja forgatni a trónon ücsörgő, öreg Conan utolsó nagy vérfürdőjét is.

Rovatok