Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz végül házon belül oldja meg az új blogbirodalom építését

2015. február 26., csütörtök 14:19

Az Orbán–Simicska-háborúval kapcsolatban egyre több helyről lehet hallani, hogy a Fidesz saját online propagandagépezet kiépítésén ügyködik, mivel a tévénél már csak az interneten áll rosszabbul a kormánysajtó, pláne mióta az orbánista sajtómunkások mind otthagyták a süllyedő hajót. Lehetséges fideszes online sajtófelületként beszéltek olyan doménekről, mint a Via.hu vagy a 888.hu, de a megújuló Pesti Srácokról is lehetett hallani, hogy elkötelezett kormánypártiként alakulhatnak át a Fidesz új online szócsövévé.

Utóbbit ugyanaz a Cink szellőztette meg, amely most arról ír, hogy a Nagy Nemzeti Blogbirodalom már el is indult, méghozzá házon belül, a Híradó.hu-n, amit korábban már többször is próbáltak központilag felfuttatni, de hiába. A Híradó oldalán olyan blogokban kezdtek el megjelenni friss bejegyzések, mint a

Ahogy a Cink is kiemeli, ezekre a tematikus aloldalokra olyan Fidesz-közeli emberek publikálnak, mint maga Schmidt Mária (Látószög), a Terror Háza igazgatója, Lánczi Tamás (Mozgástér), a kormánypárti Századvég vezető elemzője vagy Prőhle Gergely (Messzelátó), az Emmi helyettes államtitkára. Az Urbánusblog pedig egyenesen a fideszes polgármesterek oldala: Pécs, Kaposvár vagy Miskolc kormánypárti vezetője mellett egyedüli kivételként Dóra Ottót említi a Cink, aki a baloldal közös jelöltjeként nyert Salgótarjánban. De ide tartozik még a Skoff Elza is, a közmédia rinyablogja, amiben az MTVA-t és műsorait kritizáló cikkekre szoktak sértett hangvételben reagálni. Név, emailcím vagy akár csak a kommentálás lehetősége nélkül, állami pénzből.

A Cink forrásai szerint a blogolás elindítása annak a Várhegyi Attilának az ötlete, akinek a Prestige Media nevű cégével milliós szerződést kötött tanácsadásért az MTVA, és ugyanezt a céget emlegették többször az Origo kormányzati nyomásgyakorlásának idején is, illetve fideszes politikusként korábban már elítélték hűtlen kezelésért. Állítólag a szerzők pénzt is kapnak a bejegyzéseikért az MTVA-tól. Megkerestük az MTVA-t is kérdéseinkkel, akik készségesen válaszoltak:

A fizetéseket azonban közérdekű adatigénylésként kezelik, erre a választ a hatályos jogszabályban biztosított időn belül küldik.

Rovatok