Index Vakbarát Hírportál

Harrach: Már nem ugyanaz a Hír TV és a Magyar Nemzet

2015. március 24., kedd 10:40

A Népszabadság megkérdezte Harrach Pétert, a KDNP frakcióvezetőjét arról a kijelentéséről, amit hétvégén a pártjának tisztújításán mondott, azaz hogy szerinte a Hír TV-t lehet helyettesíteni az M1-gyel, de a Magyar Nemzetet nem. 

Harrach elmondta, hogy „ma már nem ugyanaz a Hír TV és a Magyar Nemzet, mint eddig”. Szerinte jogos aggodalom van a kormánypártiakban, mert ha még viszonylag kiegyensúlyozottnak is tudnak lenni, egy választási kampányban „tulajdonosi indíttatásból” hátba támadhatják azokat, akikkel egy hajóban eveztek.

Harrach szerint egy új médium felépítése a jobboldalon nem két hónap alatt fog megtörténni. Szerinte benne van a lehetőség, hogy a Magyar Nemzet és a Hír TV ellenzéki legyen. Ezt az Indexnek az utóbbi elnöke, Fonyó Károly határozottan cáfolta.

A Rogán Antal által állítólag kiadott Hír TV-cenzúrára Harrach azt mondta, hogy ő személy szerint mindig mérlegel, hogy eleget tesz-e a csatorna felkérésének, hogy szerepeljen. Elmondta, nagyon sajnálja, hogy a nagy múltú Magyar Nemzet ellehetetlenül.

A Simicska–Orbán-konfliktusról az a véleménye, hogy 

nem két ember küzdelméről van szó, hanem egy nagyvállalkozónak a személyes sértettségéről és brutális támadásáról a miniszterelnök ellen.

Hozzátette, hogy okoz némi zavart, hogy a Simicska-orgánumok már nem jelentenek tájékozódási pontot a nemzeti oldal számára.

Rovatok