Index Vakbarát Hírportál

Perrel fenyegeti az MTVA-dolgozók szakszervezete a vezérigazgatót

2016. szeptember 21., szerda 09:33

Az MTVA üzemi tanácsai és szakszervezetei ultimátumot adtak Vaszily Miklós megbízott vezérigazgatónak, írja a szerdai Népszabadság. A lap információi szerint a szervezetek rágalmazásért és hitelrontásért beperelhetik a céget, ha nem korrigálják a létszámleépítéssel kapcsolatos lejárató vádakat.

A munkavállalók azt kifogásolják, hogy a köztévé sajtóosztálya és annak vezetője, Kobza Miklós falsul kommunikálja az eseményeket, sőt, azzal rágalmazza őket, hogy a sajtóban keringő ellentmondó számokért és szivárogtatásért az üzemi tanácsok és a szakszervezetek a felelősek.

Az ügy azzal indult, hogy Vaszily 145 fős leépítést jelentett be a múlt héten, majd másnap a sajtóosztály azt kommunikálta, hogy 125 főtől válnak meg, később viszont saját magukat igazították helyre, és újból 145 fős leépítésről írtak.

Az érdekképviseletek az előző hét végén elküldött levelükben öt napot adtak a vizsgálat megindítására. Arra kérik a vezérigazgatót, hogy nevezze meg a felelősöket, majd az eljárás eredményét hozza nyilvánosságra. A Népszabadság szerette volna megszólaltatni Vaszily Miklóst is az ügyben, de levelükre egyelőre nem kaptak választ.

Rovatok