Index Vakbarát Hírportál

Tovább húzódik a Class FM ügye

2018. március 8., csütörtök 11:14

Az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Médiatanács pályázati nyilvántartásba vételt megtagadó végzésével szemben. A testület ezért – a bíróság jogerős döntéséig – a törvény alapján felfüggesztette az országos kereskedelmi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárást, írja közleményében a Médiatanács. Az ügy előzménye, hogy

február végén formai hibára hivatkozva a tanács kizárta a már kizárólag weben fogható Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t az országos kereskedelmi rádiós pályázatból.

A rádiós frekvencia körül folyamatban vannak egyéb bírósági perek is, amiket az Advenio Zrt. indított a Médiatanács ellen, ezért nem lehet tudni, mikor kaphat frekvenciát a győztes cég. De valószínűleg csak a választásokat követően kezdheti meg tényleges tevékenységét Magyarország egyetlen országos analóg rádiófrekvencián sugárzó kereskedelmi rádiója.

A Médiatanács a szolgáltató kérelmére ideiglenesen újból 60 napra meghosszabbította a Helikon Rádió és a Helikon Rádió Kanizsa médiaszolgáltatója hatósági szerződéseit a Nagykanizsa 95,6 MHz és a Keszthely 99,4 MHz helyi frekvenciákra május 14-ig, tekintettel arra, hogy az érintett frekvenciákhoz kapcsolódó pályázati eljárások még tartanak. Hasonlóképpen, a tanács ugyancsak ideiglenesen hosszabbította meg a Fortuna Rádió Paks szolgáltatójának szerződését a Paks 96,3 MHz esetében június 18-ig, valamint a Szent István Rádió – Tokaj médiaszolgáltatójának szerződését (a Tokaj 101,8 MHz esetében) május 16-ig.

Két kereskedelmi rádió ötéves szerződés-hosszabbítási kérelméről is döntött a tanács. Ezek alapján a 97,7 Rádió 1 szolgáltatója a Szombathely 97,7 MHz frekvencián, a Méz Rádió médiaszolgáltatója pedig a Veszprém 103,1 MHz-en sugározhat tovább, 2023. június 25-ig. A Püspökladány 91,8 MHz-en üzemelő Sárrét FM szolgáltatójának hosszabbítási kérelmét viszont a testület elutasította, mert a Médiatanács korábban több jogerős határozatában is megállapította, hogy a médiaszolgáltató ismételten megsértette a médiaigazgatási jogszabályokat.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok