Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kért a burkolt zsidózásért az Echo TV

2019. február 15., péntek 13:24

Az ECHO TV 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától. 

- írja az Echo TV a honlapján azok után, hogy a Keménymag című műsorban szereplő vendégek a Kurucinfó színvonalán "jákobozták" a jobbikos Jakab Pétert, amit elég nehéz nem burkolt zsidózásnak tekinteni annak fényében, hogy a politikus dédapját Auschwitzban ölték meg.

Az Echo TV közleménye szerint a 2018 decembere óta a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (Kesma) tartozó csatorna a jövőben nem hívja a műsoraiba a kormánypropagandában dolgozó Megadja Gábort (888), illetve Vésey Kovács Lászlót és Ambrózy Áront (Pesti Srácok). Mindhárman kezdettől fogva a műsor alapemberei és rendszeres meghívottjai voltak.

Rövid időn belül ez a sokadik eset, hogy a kormánymédia holdudvarában antiszemita megnyilvánulások miatt tört ki a balhé, miközben a propaganda éppen azon dolgozik, hogy antiszemitának igyekezzen beállítani a "bevándorláspárti baloldalt".

Az elmúlt időszakban

Az egész azért különösen kellemetlen még, mert többek között a 888 az idei Maccabi Európa Játékok, vagyis a zsidó olimpia médiapartnere.

Rovatok