Index Vakbarát Hírportál

Sláger FM: Többször figyelmeztettük már Abaházi Csabát trágár szavak miatt

2020. március 3., kedd 13:01 | aznap frissítve

A Sláger FM azonnali hatállyal elbocsátotta a rádióst, miután pénteken egy reklám alatt kicsúszott a száján egy "kurva anyádat". Hogy többet már nem tartanak igényt a munkájára, hétfőn tudta meg, amikor bement dolgozni. A kirúgásról közzétett egy Facebook-posztot , de nem sokkal később le kellett vennie a bejegyzést, amiben technikai malőrre hivatkozott. A műsorvezetőt nem sikerült utolérnünk, de az egyik rokona szerint azért válhattak meg Abaházi Csabától, mert más rádiókkal is tárgyalt. 

Azóta megszólalt a Sláger FM-et működtető Tematic Media Group tulajdonosa, Radu Morar. A Media1-nek elmondta, azért váltak meg a műsorvezetőtől, mert korábban is káromkodott már a stúdióban.

Többször figyelmeztettem már Abaházi Csabát trágár szavakért, mert többször is előfordult már ilyesmi. Mintha csak szabotálná a rádió működését!

– nyilatkozta Radu Morar.

Abaházi Csaba szerint ez nem igaz, korábban soha nem figyelmeztették, különben is ez volt az első eset, hogy csúnya szavakat használt a mikrofonnál ülve. Hogy miért probléma, ha valaki trágár kifejezéseket használ adás közben? A Médiatanács ugyan nem számolja a rádióadásokban elhangzó csúnya szavakat, de szankciót szab ki, ha úgy ítélik meg, hogy egy adott téma feldolgozása a médiatörvény alapján nem illeszkedik a médiaszolgáltató által a gyerekek védelmében alkalmazott korhatári besorolási kategóriához. A médiaszolgáltatási jogosultság lejáratakor pedig akár a rádió engedélyének meghosszabbítása is veszélybe kerülhet, ha ez többször is előfordult egy náluk futó műsornál – írja a Media1. A Sláger FM működését nem először veszélyezteti valamelyik műsorvezető káromkodással. Korábban a Médiatanács éppen ilyen ügyekre  hivatkozott, amikor a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát nem hosszabbította meg az előző frekvenciáján  - teszik hozzá. 

Rovatok