Index Vakbarát Hírportál

Duplájára nő a vallási közvetítések száma a közmédiában a koronavírus miatt

2020. március 17., kedd 19:56 | aznap frissítve

A koronavírus-járvány miatt duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna Televízióban és a Kossuth Rádióban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel. Már múlt vasárnaptól több vallási műsorral jelentkezik a közmédia: közvetítettek katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a délutáni sávban a Duna Worldön és a Kossuth Rádióban. „Ezentúl pedig vasárnap délelőttönként lesz látható a Duna Televízió történetében először mind katolikus mise, mind pedig protestáns istentisztelet is” – írják.

A vasárnapi közvetítések mellett minden hétköznap a Duna Televízió egy 10 perces napi áhítattal jelentkezik fél nyolctól, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd. A Napi áhítat adásának ismétlése 19.50-től a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

Mucsányi János, az MTVA vallási főszerkesztőségének vezetője azt mondta, „a közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését”. Hozzátette, így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise- vagy istentisztelet-közvetítés.

Kedden döntött úgy a Magyar Katolikus Püspöki Kar, hogy a járvány miatt nem tartanak több nyilvános szentmisét Magyarországon, a templomokban a papok magukban miséznek, a hívek otthonról kapcsolódhatnak be a szertartásokba.  

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok