Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Mediaworks éléről Liszkay Gábor

2020. április 9., csütörtök 16:00 | aznap frissítve

A Mediaworks eddigi vezérigazgatója közleményt adott ki, melyben azt írja,

2018-ban arra kaptam megbízást a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriumától, hogy az alapító okiratban szereplő célokat szem előtt tartva az alapítvány tulajdonába került médiavállalkozásokból olyan vállalatcsoportot szervezzek, amely képes az üzletileg eredményes és fenntartható működésre. (...) A vállalt feladatot elvégeztem, így a megbízásom lejárt. Április 15-i hatállyal távozom a Mediaworks Hungary Zrt. éléről.

Liszkay régóta meghatározó alakja a kormányközeli médiának, ő volt a Mediaworks vezérigazgatója akkor például, amikor a céghez 2018. november 28-án – pár kivételtől eltekintve – gyakorlatilag a teljes kormánymédia csatlakozott. A gigantikus médiaholding létrehozásáról, illetve arról, miért volt a piac átalakításakor a legjobb választás Orbán Viktornak Liszkay személye, korábban itt írtunk.

A közleményben Liszkay azt is írja, utódjáról a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány Kuratóriuma dönt majd. Idén egyébként nem ő az egyetlen távozó, január 31-én új főszerkesztőt is kapott a Mediaworks, mert az előző, Szakács Árpád alkotói szabadságra ment.

Rovatok