Index Vakbarát Hírportál

Sikersztori a javából, így lett popsztár a Popsztárt éneklő fiatalból

2023.07.24. 14:29

Manuel nevével a ValMar duóval való közreműködésén túl valószínűleg az X-Faktorban találkozhatott a közönség. A fiatal tehetség a 9. évad felfedezettje, aki a válogatóra saját dallal érkezett. A zsűrit már a bemutatkozó produkció lenyűgözte, a későbbi adások dalai pedig egyre ígéretesebbnek bizonyultak.

Manuel azon kevesek közé tartozik, akit már a tehetségkutató közben megkeresett zenei kiadó, első lemezei már az adások alatt megjelentek. Manuel nem csupán extravagáns énekhangjával nyerte meg a közönséget, de kitűnő raptudásával és dalszövegíró tehetségével is. Az X-Faktort ugyan nem ő nyerte meg, zenei karrierje mégis megállíthatatlanul ívelt felfelé,

amihez az is hozzájárult, hogy a Sziget Fesztivál szervezői a 12 döntős versenyző közül neki ajánlották fel, hogy a 2020-as rendezvényen felléphessen.

Még 2020-ban Az év felfedezettje, illetve Az év hazai rap vagy hiphop albuma vagy hangfelvétele kategóriában Fonogram-díjra jelölték. Egykori mentora, ByeAlex sem engedte el a műsor után, 2020 januárjában megjelent közös daluk Merülök címmel.

A neve Manuel, Gödöllei Emánuel

Az X-Faktort követő első saját dala márciusban jelent meg Elegem van címmel, amelyet az élete nehezebb időszaka inspirált, amikor különböző fizikai munkákat végzett. Szintén ebben az évben a Joy Magazin őt választotta Social Meda Award #berobbanó kategóriájának győztesének, továbbá közreműködött a Való Világ 10. szériájának főcímdalában is, amelyben Lotfi Begivel és Binkhyvel dolgozott együtt a Pörög az élet című dalon.

2020 őszén pedig megjelent T. Dannyvel közös kislemezük Talán címmel, amely az első helyre került a Mahasz Stream Top 40 elnevezésű slágerlistáján. Szinte az összes 2019-ben megjelent dala platinalemez lett, némelyik többszörös platina minősítést kapott.

Rengeteg együttműködés és jelentős mennyiségű koncertsorozat változtatta meg a fiatal énekes-rapper életét, az egekbe repítve őt. Nem csupán ByeAlex és T. Danny dalainál volt közreműködő, hiszen újabb Fonogram-díját 2022-ben a ValMarral történő együttműködés és az Éget a nap című szerzemény hozta el.

Manuel megismeréséhez, az alábbi dalokat ajánljuk:

  • Messziről jöttem, Mint egy filmben, Kicsi lány, Baby, Talán, Pörög az élet, Benned él, Éget a nap, Rossz esték, Hányszor, Zombi, Balenciaga, Merülök, Toxic, Palvin/ Hajnalokig, Popsztár, Vigyázz

Dalaiban a pop és a rap egyvelegével találkozhatunk, amelyek a fiatalságot, a sikert, az élet nehézségeit és a fiatalok érzelmi világát hivatottak bemutatni. Legutóbbi klipjei a kilencvenes évek hangulatát hozzák vissza, egy laza életérzést, amelyben nagy szerepet játszanak az érzelmek, főleg a szerelem témaköre.

További információk a popkulturalis.hu-n olvashatóak az előadóról.



Rovatok