Index Vakbarát Hírportál

Kern András ismét lemezt készített

2010.10.27. 09:31
Semmi baj... címmel hosszú szünet után jelentkezik ismét lemezzel Kern András. A Kossuth-díjas színművész egy régi Bob Dylan-dalt is feldolgozott.

Több mint tíz év telt el legutóbbi stúdióalbuma, a Mi van velem megjelenése, és csaknem tíz év a Hernádi Judittal közösen jegyzett Kernádi óta. A hosszú szünet legfőbb oka Kern szerint az volt, hogy az elmúlt nyolc évben rengeteg színházi munkája volt, így eszébe sem jutott mást csinálni, legfeljebb egy-egy filmet. Hozzátette: bár időközben a lemezpiac is megszűnőfélben van, valahogy most mégis megszületett egy lemez.

A színész az új korongon énekel egy Bob Dylan-szerzeményt is, amelynek ő magyarította a szövegét. Ennek eredeti címe To Ramona, és az amerikai énekes negyedik lemezén, az Another Side of Bob Dylanen van rajta. Kern András hosszú ideig nem is tudta, hogy ez egy Dylan-dal, mivel először - harmadéves főiskolásként 1969-ben egy várbeli házibulin - Alan Price, a brit Animals egykori billentyűse feldolgozásában hallotta. Kern András negyedszázaddal ezelőtt megjelent "Lövölde teres" első lemezén szerepelt egy Látlak Amerika című szám, a másodikon (Ez van, 1989) egy Bruce Springsteen-átirat, a Pesten születtem, Leonard Cohen dalainak pedig egy egész albumot szentelt (Engem vársz, 1998).

Bár Kern András a maga részéről problémásnak tartja, hogy az új albumot a közönségnek élőben is bemutassa, mivel ilyet régebben nem nagyon csinált, s így nincs benne rutinja, a tervek szerint mégis ad egy koncertet tavasszal a Vígszínházban, ahol az új dalok mellett a régiek is felhangzanak majd. "Két új dalt és három régit eléneklek november 14-én a Dohány utcai Zsinagógában is, az Élet Menete Alapítvány javára rendezendő jótékonysági koncerten, amelyen Hernádi Jutkával, Zoránnal és Heilig Gáborral közösen lépek fel" - jegyezte meg.

A színész jelenleg nyolc színdarabban játszik. A Vígszínházban megy a Játszd újra, Sam, az Egy csók és más semmi, valamint Az élet mint olyan, a Pestiben az Egy, kettő, három - Az ibolya és A kellékes, a József Attilában A miniszter félrelép és a Balfácánt vacsorára!, a Centrálban pedig A 88. utca foglyai. Most kezdődtek egy új darab próbái a Vígszínházban: Yasmina Reza francia szerző vígjátékát, Az öldöklés istenét, amelyben Eszenyi Enikő, Börcsök Enikő és Epres Attila a partnere, Kamondi Zoltán rendezi.



Rovatok