Index Vakbarát Hírportál

Turnéra indul a Rolling Stones

2013.03.09. 21:26
51 évvel első koncertjük után ismét amerikai stadionokat fog csurog megtölteni Mick Jagger és Keith Richards.

A zenekar 50 and Counting című tavalyi miniturnéján New Yorkban és Londonban lépett fel telt ház előtt. A szakírók és a közönség egyöntetűen elájult a látvány és a zenekarból áradó energia láttán, és úgy tűnik, a zenészek is jól érezték magukat a színpadon, hiszen egy egyelőre 18 állomásos észak-amerikai turnéra indulnak május 2-től.

A hírt egy koncertszervező cég képviselője erősítette meg a Rolling Stone magazinnak. A Billboard értesülései is ezzel vágnak egybe, ők egy olyan turnéról tudnak, ami tavasszal indul és húsz állomásnál kicsivel kevesebb szerepel benne. A koncerteket az ausztrál Paul Dainty és a Virgin music szervezi le, ugyanaz a páros, akire a tavalyi pár koncertet bízta a Stones-menedzsment.

Ez lenne a Rolling Stones első rendes észak-amerikai turnéja a 2005/07-es A Bigger Bang óta. Ami az európai rajongókat illeti, nekik, már ha van jegyük rá, az idei Glastonbury fesztivál lehet, ahol a zenekar állítólag fellép idén - ezt a Kasabian gitárosa, Serge Pizzorno bökte ki egy tévéinterjúban. A kérdés persze az, ő mennyire jól tájékozott ebben a kérdésben.



Rovatok