Index Vakbarát Hírportál

Anne Frank Justin Bieber-rajongó lett volna

2013.04.15. 12:36

Legalábbis Justin Bieber szerint, aki múlt pénteken az Anne Frank Emlékházban járt, és nem kevesebbet kockáztatott meg a vendégkönyv lapjaira vésni, mint hogy a 15 évesen haláltáborba hurcolt német lány remélhetőleg rajongója lett volna - írja a Washington Post.

A 19 éves kanadai ízléstelen kijelentése felkavarta a nemzetközi sajtót. Az éppen turnézó énekes múlt héten nézte meg az amszterdami múzeumot. A mellesleg pozitív gesztusként is felfogható látogatást azonban sikerült elszúrnia, amikor távozás előtt megrohamozta a vendégkönyvet.

"Igazán inspiráló, hogy itt lehettem. Anne egy remek lány volt. Remélhetőleg rajongóm lett volna" - írta a rajongóira csak "belieber"-ként (a hívő szót és az énekes nevét kombináló szójáték) hivatkozó Grammy-díjas sztár. A bejegyzést később Facebook oldalán is megosztotta, ezzel aláírva saját végrendeletét.

Meggondolatlan kijelentését a koncentrációs táborba hurcolt, majd a tábor felszabadítása előtt pár héttel tífuszban elhunyt lány egykori szobájának posztereire alapozta, amiken a kor tinibálványai, Deanna Durbin és Rudy Vallee szerepeltek.

A lány, tizenhárom éves korától elhurcolásáig írt naplója a huszadik század egyik legolvasottabb könyve, míg Bieber eddig 15 millió eladott lemeznél jár, de nyilvánvaló, hogy az összehasonlítás legalább annyira helytelen lenne, mint az énekes pénteki kijelentése.



Rovatok