Index Vakbarát Hírportál

A túl sok ismerős miatt csúszik a Jackson-per

2013.04.16. 13:30
Jacksonék ismeretségi köre olyan kiterjedt, hogy nehéz a pártatlan esküdtszék kijelölése. Ezért nem kezdődött el időben a család pere az utolsó turnét szervező cég ellen.

A részrehajlás nélküli esküdtek kiválogatása miatt csúszik a Michael Jackson utolsó koncertsorozatát rendező cég ellen a család részéről indított per. Jacksonék ismeretségi köre ugyanis olyan kiterjedt, hogy nehéz pártatlan esküdtszék kijelölése. Esküdtnek jelölték mások mellett David Walsh kanadai énekes-dalszerzőt is, aki közölte, hogy voltak barátai az elhunyt Jackson együttesében, és legjobb barátja éppen a beperelt koncertszervező által tervezett This Is It koncertsorozat egyik háttérénekese volt.

A 82 esztendős Katherine Jackson, Michael Jackson édesanyja a 2009-ben meghalt világsztár gyerekei nevében indított pert az AEG koncertszervező ellen. A cég szerződtette ugyanis az inkompetensnek bizonyuló Conrad Murray orvost az énekes mellé. Ezzel az anya szerint veszélyeztették az életét. Murray, akit egy korábbi bűnvádi eljárásban már elítéltek Jackson halála ügyében, jelenleg a börtönbüntetését tölti. Az AEG ügyvédjei azzal védekeznek, hogy Jackson ragaszkodott a kezelőorvoshoz, és ő követelte tőle a végzetesnek bizonyuló, műtéti altatóként használatos propofolt is alvászavarai leküzdésére.

Az esküdtek listáján szereplő 104 ember a hétfői válogatáson szinte azonnal töredékére csökkent, amikor számot kellett adniuk érintettségükről. A várhatóan elhúzódó per számos jelöltnek okozhat súlyos anyagi problémákat, indokolt esetben őket is felmentik a részvétel alól.



Rovatok