Index Vakbarát Hírportál

ByeAlex végre legyőzte Majkát

2013.06.11. 12:44
Eltelt egy újabb negyedév, meg is érkezett az Artisjus közleménye a legnépszerűbb magyar videóklippekről. ByeAlex, Majka, Republic és Éjjel-Nappal Budapest - így telt a tavasz a YouTube-on.

ByeAlex Malmöben tizedik lett, de nálunk bizony toronymagasan első. Március első és május utolsó napja között a Kedvesem ötven legnépszerűbb videójának nézettségét összeadva 4 milliót kapunk, ami elég volt arra, hogy letaszítsa a trónról Majka, Curtis és BLR  Belehalok című dalát, amit eddig képtelen volt megunni a magyar közönség. Az ózdi hősnek nem kell szomorkodnia, ugyanis Pápai Jocival közösen felvett daluk, a Nekem ez jár, két hónap alatt 3 millió megtekintést hozott.

"Nem vagyunk mi hipszter nemzet, hiphop nemzet vagyunk!" - ordítja felénk az Artisjus YouTube Toplista első harminc helyezettjét összesítő tábla.

Harmadik a már emlegetett Belehalok, negyedik a Mr. Missh, Raul és Horváth Tamás trió Beléd estem című nótája. A nemi szempontból ellenmondásos nevű Mr. Missh, a spanyolos nevű Raul és a magyaros nevű Horváth Tamás együtt zenélnek nekünk. "Bébi ide nézz, ne hisztizz, bennem bízz, te vetted el az eszem, hiába van mellettem tíz" - rappeli Mr. Missh, majd később Raul is hangot ad érzéseinek: "Ha pattan a rím, pezseg a beat, az neked szól! A dalban a szív, szerelmet szít, az veled volt!". Végül Horváth Tamás is kiemeli, hogy kiváló szerető tud lenni, aki igenis odafigyel partnerére. "Izzadjunk együtt, mert tudom, hogy neked is az a jó" - énekli, majd hozzáteszi "nekem nem kell többé más, mikor farkasszemet nézünk, tudni fogom, hogy kívánsz."

A listán kilencedik Tóth Gabi, Myon és Shane54 közös száma, az Éjjel-Nappal Budapest betétdala, az Éjjel-Nappal Budapest. Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjének (A Dal) versenyzőinek is csurran-cseppent a kattintás. A Fekete Vonattal már egyszer elismert és sikeres Mohamed Fatima Nem Baj című dalára, Radics Gigi Úgy Fáj című produkciójára és Kállay Saunders András My Baby című szerelmes számára is több százezren voltak kíváncsiak, de Cipő halála után, szintén nagyon sokan hallgatták újra régi kedvenc Republic dalaikat.

Mr Busta - a magyar popzene Jennifer Anistonja - megkerülhetetlen volt a videók terén; négy toplistás dalban is szerepel.

Ha kicsit odafigyelünk, nagyon érdekes következtetéseket vonhatunk le ebből a listából. Például egyértelműen kijelenthető, hogy tavasszal hétről hétre közelebb kerültünk a nyárhoz, amire sokan a Punnany Massif, a Delta és az Ocho Macho slágereivel erősítettek. Illetve megállapítható az is, hogy tavasszal is rengeteg embernek volt születésnapja, aminek nincs is jobb bizonyítéka, mint az Alma együttes Ma van a szülinapom! című dalának sok százezres nézettsége. Őrület!



Rovatok