Index Vakbarát Hírportál

Az ausztrál zsebmadonna letarolta az Arénát

01
2014.10.19. 12:10

Az arénás koncerteknek megvan az a hátrányuk, hogy nagynevű előadó esetében néha lélektelen produkciót kap az a sokezer ember, aki eljött megnezni. Kylie Minogue esetében is volt egy ilyen félelmem, de pillanatok alatt szertefoszlott. Az ausztrál zsebmadonna ugyanis olyan profi előadást nyomott le szombat este Budapesten, hogy azt bármelyik világsztár megirigyelné.

Kylie Minogue-gal kapcsolatban kicsit úgy van az átlagos zenebuzi, hogy ismer tőle pár számot, de nem igazán tudja hova helyezni az énekesnőt az ismeretlen érvek alapján felállított menőségi skálán. Hiszen a Can't Get You Outta My Head vagy a Spinning Around lehet alapvetően klassz slágerek, de amit a maga idejében rongyosra játszott a rádió, az már nem rejthet túl sok meglepetést élőben sok évvel később. Meg a nagy francokat, Kylie Minogue olyan profi show-t adott elő a Budapest Arénában, mintha nem is lenne nálam 20 évvel idősebb.

Ha az előadónővel kapcsolatos előítéleteim tévesnek is bizonyultak, azért a közönség összetételét sikerült megérezni előre. Kylie is egyike a meleg közösség kedvenc popsztárjainak, így egyáltalán nem meglepő, hogy az első sorokban szinte kizárólag férfiakat lehetett látni, mindenhol mások pedig nők tömegét. A tömeg mondjuk túlzás, mert erősen foghíjas volt a lelátó, erős félház lehetett az Arénában. A többi férfi passzív érdeklődő volt vagy még passzívabb élettárs volt, aki elkísérte a barátnőjét/feleségét, de egyébként baromira nem érdekli, ami a színpadon történik.

Pedig érdemes volt odafigyelni, mert Kylie komplett showműsorral érkezett. A színpad két szélére kitolták a zenekart, hogy a középpontban az énekesnő és táncosai legyenek, a háttérben klassz vetítések mentek, mintha többmillió tévénézőt kellene szórakoztatni, nem pedig egy arénányi magyart. A 152 centis zsebmadonna nem dívaként, hanem tökéletes popsztárként viselkedett végig a színpadon. Talán nem is akadt olyan dal, amihez ne lett volna külön koreográfia és vizuál, Minogue kisasszony pedig észrevétlenül öltözött át minden alkalommal valami nagyon szexibe és nagyon minibe. Egy dohányzóban elkapott beszélgetés példázza a legjobban milyen remek formában volt az énekesnő.

- Hát igen, el kell ismerni, hogy neki még ez is jól áll.
- Ennyi idősen örülök majd, ha egy harisnyát feltudok húzni rendesen, nemhogy miniszoknyát.
- Annyira gyönyörű.
- Nekem viszont valamit lassan kezdeni kell a tokámmal, mert ennek rossz vége lesz.

Ilyen, és ehhez hasonló beszélgetések folytak a közönségben, de láthatóan elképesztően jól érezték magukat. A lelátón ugyan nem volt örömtánc, de a küzdőtéren tucatjával lehetett látni önfeledten táncoló hölgyeket. Ekkor vált egyértelművé számomra, hogy valószínűleg tényleg létezhet az, amit a filmekben látunk, hogy a nők készülődés közben a fésűbe énekelnek a kedvenc énekesnő mozdulatait imitálva. Mint Emma Stone a Könnyű nőcskében: 

Easy A - Emma Stone - Pocket Full Of Sunshine - Funny Clip (HD)

Ugyan Kylie új nagylemezt jelentet meg 2015-ben, de a dalok túlnyomó többségét még én is ismertem, szóval jó nagy greatest hits volt az este, a közönség legnagyobb örömére. Én mondjuk itt jöttem rá, hogy amit annak idején a rádióban is baromi irritálónak találtam, azt élőben sem fogom jobban élvezni, de ez nem jelenti azt, hogy ne értékelném, ha tökéletes produkciót látok. A szombat esti márpedig az volt, még az is belefért az énekesnő részéről, hogy egy Szelfit akarok Kylie-val!-táblát tartó brazil csávót felhívjon magához a színpadra, kicsit beszélgessen vele, megölelje, aztán lőjenek egy szelfit, ha már ez az épp a könnyeivel küszködő fiatalember álma. Pedig a rajongókkal szelfizés a popzene gyomorrákja, de Kylie ezt olyan természetességgel kezelte, hogy utána még egy Happy Birthday-éneklés is belefért két kisfiúval.

Nem fogok otthon Kylie Minogue-ot hallgatni és továbbra is elkapcsolok bármit, ahol az ő zenéi szólnak, de ez a koncert még így is hibátlan volt. Az énekesnő végig iszonyatosan szimpatikusan állt az estéhez, a vérprofizmushoz olyan közvetlenség párosult, amit egy ilyen nagynevű előadó esetében senki sem várna. Tőlem jöhet ide akár évente, egy éjszakát minden pasi kibír a telefonjába merülve a kólaautomata mellett, ameddig az asszony bent ropja derékra kötött pulcsival a Luckyra.



Rovatok