Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn Marianne Faithfull koncert lesz a Müpában

2014.12.10. 13:36

Hétfő este a Művészetek Palotájában lép fel Marianne Faithfull, akire a Rolling Stones múzsájaként szokás hivatkozni. A legenda szerint egy partin ismerkedett meg a zenekar tagjaival, és az általuk írt As Tears Go By című balladával indult el énekesnői karrierje, majd Mick Jagger oldalán töltötte a hatvanas éveket. 

Később főleg színésznőként dolgozott, színházban és filmen egyaránt – Jean-Luc Godard-ral, Serge Gainsbourggal, Alain Delonnal, Tony Richardsonnal és Kenneth Angerrel is.  1994-ben Faithfull címmel kiadott életrajzában őszintén vallott életéről, sőt idén augusztusban az amerikai Mojo magazinnak adott interjújában korábbi partnerét, egy heroindílert nevezte meg Jim Morrison halálának felelőseként.

A budapesti koncerten a klasszikusok mellett a Give My Love to London című albumáról játszik majd, amelyre Anna Calvitól, Nick Cave-től és Roger Waterstől is kapott dalokat. Az énekesnő édesanyja Budapesten született, állítólag emiatt szeret fellépni nálunk, 1996-ban és 2007-ben is koncertezett már Budapesten. 



Rovatok