Index Vakbarát Hírportál

Mi is volt az a dal a szombati X-Faktorban?

INDEXMEMORIES2.png
2014.12.14. 17:05

A Puskás testvérek (Peti és Dani) alapította Biebers az egyik legizgalmasabb formáció a hazai poppiacon, nem véletlenül szerettük annyira a legutóbbi Számban őket, vagy mutattuk be nyáron a kislemezüket. A legújabb számukat szombat este az X-Faktorban játszották el, de aki esetleg lemaradt volna, vagy azóta az internetet bújva próbál rálelni, azok most örülhetnek, hiszen a Memories c. szám most az Indexen debütál online egy külön szöveges videóval.

A videót Puskás Petiék saját kreatív stúdiója, a Big-O készítette, a klipben látható látványvilág pedig az első része egy többrészes sorozatnak. Részben analóg technikával készült, hogy egy bizonyos korszakot idézzen meg a '80-as évekből. Így került bele Herold Péter szaxofonos is, ezzel akartak még jobban ráerősíteni a '80-as hangulatra.

Flashelés a '80-as években, vonzó, naiv jövőben reménykedés, Florida, Ferrari Testarossa, Daytona Beach.

- mondja el a kulcsszavakat Puskás Peti, aki aztán magyar párhuzamot vonva úgy írja le a számot, mint a Balaton Soundról elszökni egy lánnyal a Balatonpartra.

A dal producere továbbra is a Biebers hangzását meghatározó, még mindig csak 21 éves Puskás Dani, aki szerint egyáltalán nem ízléstelen a '80-as évekhez nyúlni.

A korszakban olyan sok maradandót alkottak: futurisztikus neon fények, autók, ruhák, zenék. Azok a szintik, amik az egykori hangzást adták a mai napig izgalmasak és nem elavultak, és ezért bátran merek visszanyúlni ebbe az időszakba.

A Biebers egyébként legközelebb már jövő év janurjában lép fel, de akkor az A38-on olyan zenekarok társaságában, mint a Bermuda vagy a Stamusic.



Rovatok