Index Vakbarát Hírportál

Őrült honlappal promózza új lemezét Panda Bear

2015.01.10. 11:24

Január 13-án, kedden jelenik majd meg a Daft Punk legutóbbi lemezéről, a több Grammy-díjat is bezsebelő Random Access Memoriesről, valamint az Animal Collective-ből is ismert blöffmester, Panda Bear legújabb, a sorban immár ötödik szólólemeze. A Panda Bear Meets The Grim Reaper című anyagról korábban már két számot is ismerhettünk – az októberben megjelent Mr Noaht és a decemberi Boys Latint –, sőt, már azt is tudjuk, hogy a projekt mögött álló Noah Lennox az utóbbi időkben főleg a kilencvenes évek hip-hopja által inspirálódott, olyan előadók hatásait emlegetve, mint a Dust Brothers, Q-Tip, az A Tribe Called Quest vagy épp J Dilla.

Az albumon a Sonic Boomként ismertté váló Peter Kember is közreműködött, aki nemcsak a nagymúltú Spacemen 3 egyik alapítója, hanem Panda Bear legutóbbi albumán, a 2011-es Tomboyon is dolgozott már. Kember korábban olyanokkal is összeállt, mint a Stereolab, a Yo La Tengo vagy a már hazánkat is megjárt MGMT.

Lennox ezen túl egy beteges animációkkal teli oldalt is létrehozott az oldalnak. Erre kattintsunk érte, majd a kurzorokkal lépegessünk bármelyik irányba, hogyha újabb őrült dolgokat szeretnénk látni a monitorunkon, miközben Panda Bear elszállós zenéjét hallgatjuk. Sőt, közben egy újabb szám, az Acid Wash is elérhetővé vált, azt az NPR-en találjuk.

Lennox korábban azt is elárulta, hogy az anyag nem az előző albumára, hanem inkább az azt megelőző Person Pitchre fog emlékeztetni, mivel mások hangmintáinak felhasználása helyett visszatért inkááb a sajátok előállításához.



Rovatok