Index Vakbarát Hírportál

Rákos az Iron Maiden énekese

2015.02.19. 13:49

A zenekar facebookján tették közzé, hogy Bruce Dickinson énekes nyelvén daganatot találtak az orvosok, amikor karácsony előtt elment egy rutunvizsgálatra. Az orvosa nem akart semmit a véletlenre bízni, így biopsziára küldték, aminek eredményéből kiderült, hogy az 56 évéből 15-öt simán letagadható énekes nyelvén egy kis méretű, de rosszindulatú daganat alakult ki. Dickinson azonnal beutalták kemoterápiára és sugárkezelésre, ami tegnap zárult le. Mivel a daganatot időben észrevették, és a kezelésével sem késlekedtek, Dickinson esélyei jók, áll a közleményben.  

Dickinson orvosai szerint a teljes felépülésig még kell egy kis idő, így az énekes májusig mindenképpen pihenni fog, de ezt követően sem térhet még vissza a színpadra. A bejegyzésben a rajongóktól türelmet és megértést kérnek, és azt, hogy tartsák tiszteletben Dickinson és családja magánszférájt (értsd: ne zaklassák őket jókivánságokkal).

Bruce a körülményekhez képest jól van, az orvosi csapat pedig nagyon optimista a jövőt illetően. Májusban újabb helyzetjelentést adunk, addig legyen mindenki türelemmel.

Bruce Dickinson 1981-ben, Paul Di 'Annót váltotta az Iron Maidenben, ahonnan 1986-ban először egy féléves szünetre távozott, mert elege lett az állandó turnézásból, majd 1993-ban ugyanerre hivatkozva otthagyta a zenekart, és szólókarrierbe kezdett. 1999-ben tért vissza, és azóta is ő az Iron Maiden énekese.     



Rovatok