Index Vakbarát Hírportál

Noel Gallagher's High Flying Birds: Riverman

2015.04.14. 13:49 Módosítva: 2015.04.14. 14:15

Az egykori Oasis-főnök épp Los Angelesben járt egy régi producer barátjánál, amikor az egyik este elugrottak inni egy bárba egy elég illusztris társasággal: velük volt Russel Brand és a The Smiths legendája, Morrissey is. Moznál épp akadt egy válogatáscédé, nem saját, hanem mindenféle régi kedvenc dalokkal, és rábeszélte a pultost, hogy tegye be azt a lejátszóba. Ezen a cédén volt rajta egy ősrégi, 1974-es dal egy brit zenésztől, Brian Protheroe-tól, a Pinball. Noel sosem hallotta korábban, de annyira megtetszett neki, hogy később gyakorlatilag egy éjszaka alatt újraírta.

Így született a Riverman, Noel második szólóalbumának (rövidkritika ennek a cikknek a végén) nyitódala és harmadik kislemeze, aminek épp most jött ki a videója.

A jazzt egyébként szívből gyűlölő Noel még a szaxofont is átemelte az eredeti dalból, bár elég sokat lamentált, hogy mit fognak ehhez szólni a rajongói, nehogy "szaxuális zaklatással" vádolják emiatt. Végül lerendezte magában a dilemmát azzal, hogy "bazmeg, tudod, ez már nem az Oasis, szóval tök mindegy". Az eredeti, '74-es dal ez volt egyébként: 



Rovatok