Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift tarolt a Billboard zenei díjátadón

2015.05.18. 14:39

Nyolc díjat is bezsebelt az amerikai Billboard magazin vasárnap esti díjátadóján Taylor Swift, így ő lett többek közt a legjobb előadó és a legjobb női előadó, de díjazták a tavalyi, 1989 című lemezét, valamint a Shake It Off című dalát is. A mindössze 25 éves énekesnő ezzel összesen immár jócskán harminc feletti Billboard-elismerést birtokolhat – meg hét Grammy-díjat, 16 jutalmat az American Music Awardson, és még hosszasan sorolhatnánk.

Bár a vasárnapi gála mindenekelőtt valóban róla és – a Híradó.hu által is megénekelt – cicivillantásokról szólt (például  az egyik műsorvezető, Chrissy Teigen, továbbá Jennifer Lopez és Mariah Carey is kitette, amije van), azért más fontos fejlemények is történtek.

Az este nagy vesztese Sam Smith lett, akit 13 kategóriában is jelöltek, de végül csak három díjat vihetett haza. A dalai mellett a plágiumbotrányáról is híres énekes így a legjobb férfi előadónak, a legjobb új előadónak és a legjobb rádiós előadónak járó címet vihette haza.

Nagyot ment a már egy taggal kevesebbet számláló brit-ír fiúcsapat, a One Direction is, akik a legjobb együttes és a legjobb koncertező csapat lettek, maguk mögé utasítva ezzel a Rolling Stonest (haha), Justin Timberlake-et, Lady Gagát és Katy Perry-t is.

A dalok közül két fontos kategóriában (rádió és stream) is tarolt John Legend All of Me című száma, miközben a legjobb R&B-szám Pharrell Williams mára unásig játszott Happyje lett a legjobb R&B-lemeznek választott G I R L című albumról. Sőt, Williamset még a legjobb R&B-előadónak is megszavazták. 

A legjobb rap-szám Iggy Azalea és Charli XCX közös dala, a Fancy lett, akik közül az előbbi elnyerte a legjobb rap-előadónak járó címet is. A legjobb rocklemezt a Coldplay készítette el, megelőzve ezzel az AC/DC-t (megint haha), a Black Keyst, Lorde-t és Hoziert, aki viszont Take Me to Church című dalával elnyerte a legjobb rockdalnak járó elismerést.

A legjobb elektronikus zenei előadó Calvin Harris lett, a legjobb filmzene díját pedig a Jégvarázs kapta meg. (Ha esetleg a többi kategória is érdekelné, kattintson a Hollywood Reporter cikkére.)

A gála során színpadra állt például Nicki Minaj, a Van Halen és az Imagine Dragons, Kanye Westet pedig kőkeményen cenzúrázta a showt közvetítő ABC az All Day és a Black Skinhead című dalok előadása közben.

És még mindig nincs vége: a negyvenes évei derekát taposó Mariah Carey már megint beégett egy magas hanggal, így most a fél internet a fejhangon visító díván röhög.



Rovatok