Index Vakbarát Hírportál

Villámcsapás miatt megsérült 33 fesztiválozó Németországban

2015.06.06. 19:22

Villámcsapás miatt 33 ember sérült meg a németországi Rock am Ring fesztiválon szombatra virradó éjjel, írja az MTI. A rendezvényen dolgozó orvosi csoport vezetője elmondta: a sérülteket nem közvetlenül érte a villámcsapás, hanem olyan tárgyakkal, például fémkordonokkal, érintkeztek, amelyek vezetik az áramot. A sérültek közül többen izomgyengeséggel, szív- és keringési panaszokkal kerültek kórházba.

A Mendig település melletti repülőterén rendezett fesztivál területére éjjel három villám csapott le. Az első az egyik színpad backstage-ére, ahol a színpadot üzemeltető személyzet 8 tagja sérült meg. Később az éppen fellépő Fritz Kalkbrenner műsorát kellett megszakítani, majd a közönséget felkérték, hogy vonuljon a közelben lévő nagyobb sátrakba. A második és a harmadik villám már sátorozóhelyeket talált el, 25 fesztiválozót megsebesítve. 

Súlyos sérülés nem történt, de a helyszíni ellátás után elővigyázatosságból valamennyi sérültet a környező kórházakba szállították. A beszámolók alapján a fesztiválozók nyugodtan viselték az ítéletidő miatti felfordulást.

Szombaton az érintett tartomány miniszterelnöke és belügyminisztere, Malu Dreyer és Roger Lewentz felkereste a megtépázódott fesztiválhelyszínt. MIndkét szociáldemokrata politikus megdicsérte a rendőrség, a mentők és a rendezők együttműködését.

Mindenki nagyon professzionálisan végezte a munkáját

– mondta a tartományi belügyminiszter, akinek mind a négy gyereke ott volt a fesztivál 90 ezer vendége között péntek éjjel. Aznap olyanok léptek fel a fesztiválon, mint Jamie T, Marilyn Manson, a Bad Religion és a Yellwcard.



Rovatok