Index Vakbarát Hírportál

Csuja Imrén és UFO Zsoltin röhög a fél internet

2015.06.10. 15:38

Tavaly februárban a Gáti Oszkár hangján tücsök-hegedűről szavaló Rambo felrobbantotta az internetet, majd a Margó Fesztiválon a hivatalosan is az irodalom része lett. Szerencsére idén nyáron sem maradunk verses mém nélkül: a Szomorú Szamurájt szavaló Szilágyi Csenge után itt az új humorbomba,

az UFO együttes Napolaj című, már a '90-es években is béna diszkóslágerét teljes átéléssel előadó Csuja Imre!

A Csuja Imre-videót a ma már 135 ezres megtekintésnél tartó Szomorú szamurájhoz hasonlóan a NuHeadzTv készítette, gyorsan meg is kerestük az egyik alkotót, Horvát Ádámot, hogy mesélje el, hogyan készítette el Bozsik Ádámmal a diszkósláger-verseket:

Már két éve is volt egy olyan rejtett kamerás videónk, az Álljunk meg egy dalra!, amiben prózában elmondott dalszövegekkel mentünk oda véletlenszerűen kiválasztott vásárlókhoz. Ezt gondoltuk most tovább a '90-es évek bugyuta dalaival.

De vajon mennyire volt nehéz egy ilyen projektbe bevonni a színészeket? Horváth Ádám szerinte egyáltalán nem: Szilágyi Csenge és Csuja Imre is azonnal igent mondott a videókra.

Csengével már korábban is forgattunk, de végül nem lett belőle videó. Most viszont két Csehov: Sirály-próba között felvettünk mindent.

Szilágyi Csenge Szomorú szamurája pillanatok alatt óriási népszerűségre tett szert: az online hírportálok és a Tumblr után futott egy második kört a Class FM-en, sőt, az RTL Klub a reggeli beszélgetős műsorába is elhívta a színésznőt.

Csuja Imre szereplését pedig már az RTL Klub intézte el a NuHeadzTv-nek. Őt sem kellett sokáig győzködni: a neten szintén szép karriert befutó újjáélesztős virusvideója után óriási lelkesedéssel csatlakozott egy újabb forgatáshoz.

Szerencsére nem kellett neki elmagyarázni, mi ez az egész, vagy hogy mi is az a Youtube. Iszonyú profi volt!

De vajon a következő verselős videó is vicces tud majd lenni? Vagy ez az egész dili egy idő után kipukkad?

Meglátjuk. Ha nem fullad ki, és az emberek ezt is annyian, vagy még többen megnézik, mint az előzőt, akkor folytatjuk. A '90-es évek egy feneketlen kút ebből a szempontból, bőven van még ott muníció.

A verselős videókat ráadásul már utánozzák is, kedden került ki a netre Janklovics Péter színész-humorista saját produkciója, amiben Ganxsta Zolee Ki a faszagyerek?-jét mondja el versként. Horváthékat viszont egyáltalán nem zavarja a konkurencia:

Örülünk, ha már vannak utánzóink, és ha ezekkel a versekkel másokat is inspirálni tudunk.

De vajon a készítők a magyartanároktól is kaptak már hálálkodó leveleket, hogy végre megint érdekli az irodalom a mai tiniket?

Még nem kaptunk, de reméljük, fogunk.

És persze adódik a kérdés: melyik dal és melyik színész lesz benne a következő videóban?

Valószínűleg a videók alatti kommentekből válogatunk majd, a Napolajat is így választottuk ki. Ha viszont ezt már nem nézik meg annyian, nem erőltetjük, kitalálunk egy teljesen új formátumot.



Rovatok