Index Vakbarát Hírportál

Elveszik a magyar zenészek munkáját

2015.06.11. 16:00

Elérkezett az a pont, hogy már a zenében is elveszik a magyar emberek munkáját, hiszen a pécsi Mongooz and the Magnet zenekarban egy magyar tag mellett egy ír és egy norvég egyetemista is játszik. Az együttes zenéjét valahol a klasszikus rhythm & blues, a funk és a modern blues rock keresztmetszetével lehetne legjobban leírni, és most elkészítették az első klipjüket, ami itt premierezik a Stenken.

A Mongooz and the Magnet kifejezetten friss formáció, 2014-ben alakultak Pécsen. Az alapítók között van két külföldi orvostanhallgató, a norvégiai frontember, Magnus, és a bőgőn játszó Ian Írországból, illetve az egri születésű Gábor. Most elkészítették az első klipjüket a She Gonna Leave Me című számhoz, amiben a Punanny Massif videókon dolgozó Héjja Piros rendezett Máté Péter operatőri munkájával.

"Szerettük volna elkészíteni az első magyar imázs klipet, amiben a lábujjnyalás és férfi mellbimbó mutogatás egyszerre megtalálható"

- mondja Ian a klipről, majd Pécsi-Szabó Dénes menedzser mesél arról, hogy találkozott a zenekarral.

A srácokat Pécsett hallottam először. Azonnal kitűntek a tömegből, hihetetlen energiát toltak a közönség felé és közben még az is jó volt, amit csináltak. Ritkán van, hogy néhány dal elsőre így megfogja az embert. Az a tény, hogy vicces akcentussal beszélnek magyarul, pedig szinte kötelező jelleggel ágyaz meg nekik egy magyar nyelvű dal megírására

A Mongooz and the Magnetet nyáron több fesztiválon is el lehet kapni, például  június 17-én a Fishing on Orfűn, illetve július 28-án a Művészetek Völgyében. A biztonság kedvéért iderakjük a zenekar első EP-jét, amit kár lenne kihagyni.



Rovatok