Index Vakbarát Hírportál

Michael Jackson holtában is keresett 2 milliárd dollárt

2015.06.26. 09:54

A pop királya hat éve hunyt el, akkor, amikor egykoron hatalmas vagyona a meglehetősen kockázatos befektetések és az esztelen herdálás miatt (Neverland nevű kastélya kertjében vidámpark és állatkert is állt, ugye, mert csak) alaposan megcsappant, hogy finoman fogalmazzunk. Ha meg nem akarunk eufemizálni, akkor mondjuk azt hogy Jacko a csőd szélén állt halálakor.

Ehhez képest a TMZ nevű bulvárportál szerint mostanra már kétmilliárd dolláros pluszban van a hagyaték, és Jackson örökösei igencsak elégedettek lehetnek - a gyerekei például konkrétan jobban állnak anyagilag, mint apjuk a halálakor. És hogy honnan folyt be ez a pénz?

  • a This Is It című filmből
  • a Michael Jackson: The Immortal World Tour című Cirque de Soleil-előadássorozat bevételéből,
  • az elmúlt hat évben eladott 50 millió Jackson-albumból
  • stb. 

Az összes költség (menedzseri és jogkezelői jutalékok, ügyvédi díj és egyéb piócák kifizetése) után maradt belőle tisztán 800 millió dollár, amiből még le kell adózni, így a kétmilliárdos bevétel 450 millió dolláros nettó jövedelmet jelent a három gyerek számára, ami, ha figyelembe vesszük, hogy Jackson halálakor éppen félmilliárd dolláros mínuszban volt, nem is olyan rossz, sőt.

A gyerekek egyébként most még nem kapják meg a pénzt, hiszen 18 éves korukig letétbe helyezik a hagyatékból befolyó összeget. A TMZ szerint ha ma oldalák fel a zárlatot a letétek felett, a gyerekek kb. 100-100 millió dollárt kapnának.



Rovatok