Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz drágább a sör a Szigeten

2015.08.04. 21:19

Kikerült a Sziget hivatalos itallapja, ami alapján idén is 650 forintba kerül majd egy korsó sör a Szigeten. A tavalyi évhez hasonlóan a dobozos változatért idén is 740 forintot kell fizetnünk, de már akár a hidegkomlós íz mellett is dönthetünk. Ennek egyébként, a Sörfigyelő információi szerint, 219 forint a beszerzési ára, ami azt jelenti, hogy a Szigeten ennek több mint a háromszorosáért vásárolhatjuk majd meg.

A félliteres kóla ára is 450 forint maradt, a töményekért viszont többet kell fizetnünk: tavaly még 950 forintba került 4 cent unikum, ugyanez idén már 1050 forintba fáj majd. Ugyanennyi lesz a viszki, a tequila, a vodka és a gin is. És hogy a borosokról se feledkezzünk meg: a Szigeten a Lajvér borászat borait ihatjuk majd, decinként 400 magyar forintért.

A részletes itallap egyébként így néz ki:

A legfontosabb: 650.- egy sör a Szigeten. A Csónakház árairól eddig még nem kaptunk infót.

Posted by Fesztblog on 2015. augusztus 4.

Gerendai Károly főszervező a Sziget árairól tavaly azt nyilatkozta az Indexnek:

Ha csak a külföldiekre figyelnénk, akkor azért ennél sokkal drágább lenne a Sziget, hiszen ez még mindig nevetségesen olcsó egy belga vagy német fiatalnak. Egy nyugat-európai fesztiválon egy korsó sör legalább 5-6 euró, ami azért 1500-1800 forint, vagyis ha így nézzük, a 650 forintos korsó kifejezetten olcsó a Szigeten. Az árképzésünk nagyon alaposan átgondoljuk, több munkatársam járja a budapesti szórakozóhelyeket, azt nézzük, hogy mi mennyibe kerül a legmenőbb kocsmákban, bárokban, és ezek alapján alakítjuk ki a fesztivál árait is.

Az ételek idei árairól egyelőre nincsenek információink, de idén egy pénzváltó oldal listája kapcsán felmerült, hogy a világ fesztiváljai közül a Szigeten a legdrágább egy étkezés, később aztán kiderült, hogy elszámolták magukat. Ezután korrigálták a tévedésüket, és az jött ki, hogy 9 fonttal a Coachellán a legdrágább az étel, míg a Hajógyárin valójában 3,5 fontba, azaz kicsivel több, mint 1400 forintba kerül egy adag, amivel a lista nyolcadik helyére esett vissza a Sziget.

Ha úgy érzi, még így is drága a Sziget, nézze meg a tavaly készült alkoholcsempészős videónkat, amelyben kollégáink földön, vízen és levegőben próbálkoztak italt csempészni a fesztivál területére, több-kevesebb sikerrel:

Olcsó alkohol a Szigeten? Csempésszünk!


Rovatok